Начало Нагоре ЗА КОНТАКТИ СЪДЪРЖАНИЕ
           
        2014/2015 Прояви

               

2016/2017 Прояви
2015/2016 Прояви
2014/2015 Прояви
2013/2014 Прояви
2012/2013 Прояви
2011/2012 Прояви
2010/2011 Прояви
2008/2009 Прояви
2007/2008 Прояви
2006/2007 Прояви
2005/2006 Прояви
2004/2005 Прояви

ПРАЗНИК В ОУ „ПЕНЧО СЛАВЕЙКОВ”

По случай наближаването на най-светлия пролетен християнски празник – Въскресение Христово, по инициатива на Училищното настоятелство в ОУ „Пенчо Славейков“ бе организиран благотворителен базар с изработени от учениците сувенири и украси в чест на големия празник. Директорът на училището г-жа Снежана Ангелова отправи тържествено поздравление към всички присъстващи ученици, учители и родители. Председателят на Съвета на настоятелите г-н Росен Кузев пожела на всички да изживеят прекрасен и радостен Великден! Нека този светъл празник да донесе надежда и вяра в добротата на хората! После връчи награди на победителите от великденските училищни конкурси за стихотворение, разказ, рисунка, сувенири и украса. 31 ученици получиха награди за призови места в конкурса за рисунки, 9 са отличените за написване на стихове и проза. С наградените творби бе направена изложба, за да се насладят на красотата им всички ученици и гости.

Със слънчево настроение, много песни, стихове и танци ОУ “Пенчо Славейков“ отбеляза идването на големия празник Великден и пожела да се запази в сърцата чистата радост, породена от прекрасните изпълнения и осъществената благотворителност. Целта на благотворителната кампания бе събирането на средства за закупуване на интерактивна дъска. Събраната сума е 1882 лева. Най-много средства отчетоха II а клас – 242 лева.

Изводът след тази благотворителна кампания е, че родителите на учениците в най-голямото училище в Община Димитровград са щедри и се ангажират с разнообразяване училищния живот на децата си.

 

 

ПРАЗНИК НА БУКВИТЕ

С вълнуваща хореография и изнесено на двора тържество днес първокласниците отбелязаха празника на буквите.

Най-малките ни възпитаници  показаха, че вече са грамотни, разделят се с Буквара и ще бъдат приятели с Читанката.

Гости на празника бяха над 150 родители и близки на малчуганите. Поздрави за положените усилия получиха класните ръководители на петте паралелки - Милка Запрянова, Иванка Сусуркова, Яна Събева, Таня Койнова и Таня Ангелова.

1 а клас с р-л Милка Запрянова

1 а клас с р-л Милка Запрянова

1 в клас с р-л Яна Събева

1 г клас с р-л Таня Койнова

1 д клас с р-л Таня Ангелова

СВЕТОВЕН ДЕН НА ВОДАТА – 22 МАРТ

Във връзка със Световния ден на водата – 22 март в нашето училище се организираха следните инициативи - изработване на презентации, рисунки и табло.

Денят на розовата фанелка

Всяка последна сряда от месец Февруари, се отбелязва „Денят на розовата фанелка“ – ден, в който в училище заявяват категоричното си „Не“ на училищния тормоз. 
На този ден участниците в проявите носят розово, за да символизират своята позиция на неприемане на тормоза в училище.
Всичко започва в Канада като протест срещу инцидент, свързан с тормоз в едно училище в провинция Нова Скотия. Събитието е организирано от двама ученици - Дейвид Шепърд и Травис Прайс. При откриването на учебната година през септември 2007 г. в тяхното училище, група по-големи ученици се подиграват и тормозят деветокласник, дошъл на училище облечен с розово поло, докарвайки го до плач. На следващия ден споменатите по-горе двама ученици решават да купят и разпространят сред съучениците си 50 розови тениски в подкрепа на тормозения техен съученик.
Вече в над 25 страни по света се отбелязва този ден, а от 3 години и в ОУ „Пенчо Славейков“ Дмитровград.
Днес с флашмоб учениците от 5а клас Елеонора, Мария, Гюла, Хасан, Християн, Ева, Жаклин, Моника и Виктория, приковаха вниманието към темата. Танцът бе изпълнен във фоайето на училището в голямото междучасие и предизвика въпросите на случайните зрители. Петокласниците репетираха цяла седмица, като пазеха това в тайна дори от съучениците си.
Всички единодушно заявиха, че са против тормоза в училище, а танцьорите споделиха, че съвместната работа по флашмоба е помогнала за тяхното сплотяване.

Световен ден за безопасен интернет – 10.02.2015 г.

По повод на Световния ден за безопасен интернет - 10.02.2015 г. в часовете по ИТ учениците от петите класове изработиха текстови документи с "8 златни правила за безопасен интернет", а учениците от шестите класове правиха презентации на тема "Заедно за по-добър интернет".  Също така в ЧК учениците изгледаха и дискутираха филма "Сърфирам безопасно4".

Световен ден на Влажните зони – 02.02.2015 г.

По повод на Световния ден на Влажните зони – 02.02.2015г. Основно училище „Пенчо Славейков“  организира инициативата – „Да открием и да спасим Черния корморан“.

В двора на училището бяха разположени кутии (ключове), които да насочват учениците в търсенето на птицата. За да успеят да намерят корморана  и да  го спасят трябва да дават верни отговори на въпросите от ключовете. Давайки верните отговори и следвайки верните посоки, накрая достигат до изрязана от картон птица, която е закачена на дърво.

ПРИКАЗЕН ПРАЗНИК В 5 А КЛАС

В навечерието на едни от най-светлите празници – Бъдни вечер и Коледа – учениците от 5 а клас проведоха свое тържество. Те поканиха родителите и бившите си класни ръководители. Специален гост бе директорът на училището – г-жа Ангелова. 
Водещите Моника, Жаклин и Дарина свързаха добрите чудеса, които се случват по Коледа, с изучените вълшебни приказки. Там посредством полета на фантазията и измислицата грозното се превръща в прекрасно, светът става по-красив, злото е победено и винаги справедливостта тържествува. 
Всичко това петокласниците показаха с драматизацията на откъси от фолклорната приказка „Тримата братя и златната ябълка”. Прекрасното изпълнение на Хасан, Християн и Николай в ролите на тримата братя, на Гюлтен като тяхна майка, на Ева като халата, на трите и красиви дъщери – Мария, Елеонора и Виктория, на Невена като старицата от долната земя и на Калоян и Памела в ролите на царя и на царската дъщеря предизвика много радостни усмивки. 
След това Гюлтен разкри своите мисли за Коледа, споделяйки с присъстващите какво е най-ценно за нея – мама, тати, брат и, приятелите и да са щастливи, защото така и тя ще бъде щастлива.Тогава Елеонора изрази искрените пожелания на всички ученици към техните родители и учители – за здраве, късмет и любов. 
В това време пристигнаха коледарите – Артем, Денислав, Тихомир, Веско Дончев и Веско Кръстев.Те изпълниха „Станенине, господине” и пожелаха на присъстващите „Весела Коледа”.
Как посрещат Коледа по света и … у нас разказаха Мария Руменова, Елеонора, Ева, Виктория, Десислава и Мария Недкова, като поздравиха всички с песни и ги почерпиха с бисквити и бонбони. Най-вкусната изненада обаче беше тортата със снимка на класа от първия учебен ден, а най-много радост достави на чениците размяната на подаръците.
В края на тържеството всеки си пожела приказният празник в 5 а клас да продължи. 

КОЛЕДЕН БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ ОТ 3В КЛАС

На 23 декември в навечерието на най-светлия християнски празник Рождество Христово учениците от ІІІв клас представиха Коледен благотворителен концерт, за да поздравят от сърце със светлия празник родители и гости, защото проявиха милосърдие и помощ към едно четири годишно детенце от родния ни Димитровград. Това е малкия Александър Господинов, който трябва да продължи лечението си в Русия, а сумата 15000 евро е непосилна за близките му. Третокласниците знаят, че не могат да осигурят цялата сума, но със събраните 463 лв. ще подпомогнат семейството.

посещение в планетариум "джордано бруно"

На 6 ноември 2014 г. ученици от четвъртите класове посетиха планетариума.

лекция за разясняване Закона за борба с противообществени прояви

На 4 ноември 2014 г. във връзка с План на ОУ "П. Славейков" относно изпълнението на План за съвмедтни действия на МОН и МВР по Национална програма "Работата на полицията в училищата" се проведе в час на класа лекция за разясняване Закона за борба с противообществени прояви.

3D Eкобус на екопак

На 24.10.2014 г. ученици от ПГ, І, ІІ и ІІІ клас посетиха 3D Eкобус. Децата се впуснаха в едно забавно пътешествие и научиха много нови неща за опазването на природата!

3D Екобусът на ЕКОПАК ги срещна с нови приятели – Харти, Пластика и Стък – героите на филма, който гледаха с голям интерес с 3D очила.

За всички това беше едно наистина незабравимо преживяване.

УЧЕБНА ЕВАКУАЦИЯ В ОУ"ПЕНЧО СЛАВЕЙКОВ"

Днес 28.10.2014 г. в 11:00 часа, след подаден сигнал от пожароизвестителната инсталация съгласно изискванията на Наредба № Із-2377 от 15.09.2011 г. за правилата и нормите за пожарна безопасност при експлоатация на обектите, се проведе учебна евакуация в ОУ "Пенчо Славейков". Евакуацията протече при отлична организация за време от 2 мин. и 55 сек.

Полезни сайтове

MOH           

РУО-Хасково

LiveEDU.BG

Национален образователен портал

виртуална библиотека

Словото - българската виртуална библиотека

НАЦИОНАЛНА МРЕЖА ОТ ВИРТУАЛНИ БИБЛИОТЕКИ

Уикипедия 

e-Twinning

Е-образование

ЕЛЕКТРОННИ КНИГИ

ЦАРСТВОТО НА ПРИКАЗКИТЕ

Портал за Деца и Родители

ДЕЧИЦА - забавен детски сайт

Аз-детето - българският детски портал

 
 

 

Изработване и администриране на сайта: Катя Гочева
e-mail: kgocheva66@abv.bg,
 Skype:katia.gocheva
Последна промяна: 30.11.2016