Начало Нагоре ЗА КОНТАКТИ СЪДЪРЖАНИЕ
           
        2013/2014 Прояви

               

2016/2017 Прояви
2015/2016 Прояви
2014/2015 Прояви
2013/2014 Прояви
2012/2013 Прояви
2011/2012 Прояви
2010/2011 Прояви
2008/2009 Прояви
2007/2008 Прояви
2006/2007 Прояви
2005/2006 Прояви
2004/2005 Прояви

СЛАВЕЙКОВЦИ ПОСРЕЩНАХА ПОЛЯЦИ ОТ ГРАД РИБНИК

На 11 юни полският ансамбъл "Пжигода" от град Рибник гостува  в нашето училище. Малките танцьори и техните ръководители са тук заради участието си в международния фестивал "С танците на дедите ни", организират от читалище "Звездица".

Заради дъждовното време посрещането стана във физкултурния салон на училището, където поляците изнесоха кратка програма от песни и танци.

След това домакини и гости се качиха в кабинета по музика, където Славейковци изненадаха "Пжигода" с изпълнение на полска песен. Както бе анонсирано по-рано, ансамбълът показа, че може да пее "Една българска роза" и зноят, че това е емблематична българска песен.

С музикални изпълнения се включиха и малките тромпетисти от ОУ "П.Славейков", както и хора от училището. Гостите от Полша изгледаха и кратка презентация за училището ни в кабинета по информационни технологии.

Пролетно почистване - 15 март 2014

 

ПЪРВОЛАЦИТЕ ОТ ОУ "П.СЛАВЕЙКОВ" ПОКАЗАХА, ЧЕ СА ГРАМОТНИ

Празник на буквите подготвиха днес първокласниците от димитровградското ОУ"П.Славейков".

110-те възпитаници на училището от петте паралелки показаха, че са се научили да пишат и четат пред публика от развълнувани майки, татковци, баби и дядовци.

Мероприятието премина под наслов "Вече сме грамотни", а поздрав към гостите и децата отправи директорът на училището Снежана Ангелова.

Празникът на буквите е традиционен за "Славейков", неговата цел е да покажем, че най-малките възпитаници на училището вече са овладели четенето и писането, посочи директорът Снежана Ангелова.

 

Славейковци почитат паметта на Левски

Ръководството на училището, ученици от ІІ и V клас и преподаватели почетоха паметта на Левски, като поднесоха цветя на паметника.

 

Посещение в ПСОВ и ПСПВ

Ученици от VІ и VІІ клас работещи по Общински проект "Да играем или не с водата" и по проект "Чиста вода за здравословен свят" се запознаха с пречистването на отпадни води и пречистването на питейната вода като посетиха двете пречиствателни станции.

 

ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ

Децата от ІІ б  и  ІІ д класове дискутираха с класните си ръководители  ползата от здравословното хранене.

 

 

ПОСЛАНИЕ В БУТИЛКА ПО МАРИЦА С ЕКО ПРИЗИВ

Ученици от 5-те класове  изпратиха послание в бутилка по река Марица по повод Световния ден на влажните зони – 2 февруари. Малките природзащитници се надяват посланието да достигне до сърцата на много хора, информират от Регионалната инспекция по околна среда и води.

В рамките на инициативата децата органзираха Образователна работилница, за която използваха разнообразни материали. Те изготвиха брошури с кратка информация за Световния ден на влажните зони и ги раздадоха на своите съученици. С това децата отбелязаха първия природен празник от екологичния календар за годината.

 

КОЛЕДЕН ПРАЗНИК В УЧИЛИЩЕ

Тържеството започна  с песента „Тиха нощ, свята нощ“ в изпълнение на Полина и Диана, а след това Гюлтен, Мария, Елеонора, Лъчезар и Анабела рецитираха  коледни стихчета:

На небето горе,
весели дечица,
скоро ще изгрее
чудната звездица.
Тя ще ни докара
светло тържество –
Божие, Христово –
свято Рождество.

Дърво елхово зеленее,
над него чудна птичка пее…
По клоните му наредени
свещици светят позлатени.

И тази нощ оттук полека,
по тази бялата пътека,
ще минат ангели – дечица,
а рано с ясната зорница
ще екне песента им свята
и в бяла пелена земята
навред ще възвести отново,
че е Рождество Христово.

Трепкайте, свещици запламтели,
блескайте, звездици сребробели!
Пейте вий, камбанки зазвънили,
птички, ангелчета лекокрили!

Тази нощ е зимна, мразовита,
но е тя от всички най-честита,
че Христос дошъл е на земята
и е той закрилник на децата.

Затова днес пейте вие всички,
грейте, детски весели очички!

Водещата на тържеството Палома припомни на всички, че празникът Рождество Христово или Коледа се свързва с обреди за здраве, плодородие и богатство. Най-разпространеният от тях е коледуването. Коледарите  Християн, Никола и Атанас изпяха „Станенине, господине“ в препълнения физкултурен салон на ОУ“Пенчо Славейков“. Залата бе празнично украсена с коледните рисунки на  Митко, Павлин, Кати, Стела, Кристияна, Ивайло, Петя, Рени, Петя, Божидара, Ванеса, Катя, Дара, Георги, Ивайла, Ангел,Нели, Румяна и Николет. Други ученици бяха с маски и костюми. С радост те посрещнаха Дядо Коледа, чиято роля изпълни Васил. Той поздрави децата, похвали ги за добрата подготовка на празника и изгледа прекрасните им изпълнения: Ралица и нейната сестра Кристина, Теодора, Лора Янчева и Гергана, Ева,Гюлтен и Елеонора  танцуваха , а Роберт, Виктор, Красимир, Женя, Ивана,Селин, Марая, Гергана и Кристияна представиха  кратки стихчета за Дядо Коледа.  Демонстрации по джудо изпълниха Лора Бакалова и Анджело, Богомил и Генади показаха ката, а  Ангел и Йордан играха  хип-хоп.  Ивайла, Хариет, Валентина, Гергана, Десислава, Габриела Славейкова и Габриела Кирилова изпяха песента „Дядо Коледа пристига в града“,  а Виолина изпълни песента „Зън звънчетата“.

Дядо Коледа остана възхитен от талантливите Славейковци, които го изпратиха тържествено с тромпети и с благодарност. Разбира се, добрият старец носеше пълен чувал с подаръци, които децата получиха на следващия ден. Накрая всички си пожелаха до нови срещи с Дядо Коледа.

Световния ден за възпоменание на жертвите от ПТП

Във връзка със Световния ден за възпоменание на жертвите от ПТП  в дните преди 17.11.2013г. в училище се проведоха редица инициативи.

Учениците по випуски си припомниха безопасния маршрут до дома и проведоха практическо обучение за пресичане на улици в квартала. Децата, обособени по центрове, рисуваха и оцветяваха рисунки със ситуации от пресичане на улици и каране на велосипед и подготвиха табла, които ще останат в класните стаи.  Класните ръководители припомниха в разговор с учениците за безопасността на пътя, безопасния маршрут до дома, опасностите на пътя при пресичане и последствията от пътно-транспортните произшествия.

Инициативите дадоха възможност на учениците да си припомнят правилата за движение по пътищата, за безопасно поведение на улицата, за опасните и безопасни места на пътя, за велосипеда като превозно средство и за пътните знаци.

Всички научиха много важни неща, за да могат да се предпазват от ПТП и да пазят своя живот.    

Есенно тържество в подготвителна група

На 31 октомври 2013 г. в ПГ се проведе есенно тържество. Гости бяха ІVб и ІVг класове.

Първи учебен ден - 16.09.2013 г.

 

Полезни сайтове

MOH           

РУО-Хасково

LiveEDU.BG

Национален образователен портал

виртуална библиотека

Словото - българската виртуална библиотека

НАЦИОНАЛНА МРЕЖА ОТ ВИРТУАЛНИ БИБЛИОТЕКИ

Уикипедия 

e-Twinning

Е-образование

ЕЛЕКТРОННИ КНИГИ

ЦАРСТВОТО НА ПРИКАЗКИТЕ

Портал за Деца и Родители

ДЕЧИЦА - забавен детски сайт

Аз-детето - българският детски портал

 
 

 

Изработване и администриране на сайта: Катя Гочева
e-mail: kgocheva66@abv.bg,
 Skype:katia.gocheva
Последна промяна: 30.11.2016