Начало Нагоре ЗА КОНТАКТИ СЪДЪРЖАНИЕ
           
        2011/2012 Прояви

               

2016/2017 Прояви
2015/2016 Прояви
2014/2015 Прояви
2013/2014 Прояви
2012/2013 Прояви
2011/2012 Прояви
2010/2011 Прояви
2008/2009 Прояви
2007/2008 Прояви
2006/2007 Прояви
2005/2006 Прояви
2004/2005 Прояви

дарение от клуб "бъдеще за земята"

Клуб "Бъдеще за Земята" отгледа цветя и ги подари на Градска библиотека "Пеньо Пенев", Кмета на Община Димитровград г-н Иво Димов и Председателя на Общински съвет Димитровград г-н Стефан Димитров.

Децата разказаха колко много грижи са необходими, за да се превърнат няколко семенца в красиви цветя.

.

 

* * * * *

празници на поезията "Пеньо Пенев" 2012

По случай празниците на поезията "П. Пенев" на 07.05. 2012г. беше проведен маратон на четенето, в който участваха Валя Лозева, Ваня Тихомирова, Василена Иванова, Валерия Стойчева и Християна Бояджиева от 7 клас. В малката пещера на парк "П. Пенев" те прочетоха избрани стихове от поета Пеньо Пенев и направиха табло за литературното ателие.

.

* * * * *

Национална изложба гостува на Славейковци

      На 23 април в изложбена зала „Асен Крайшников” учениците и учителите от ОУ ”Пенчо Славейков”  тържествено откриха пътуваща изложба на Националния литературен музей, посветена на живота и творчеството на патрона на училището - Пенчо Славейков.

     Негови стихове за пролетта прозвучаха с вълнуващото изпълнение на второкласниците Виктория, Моника и Християн.

     Директорът на училището – г-жа Снежана Ангелова поздрави присъстващите и представи специалния гост на тържеството – г-жа Здравка Никовска от Националния литературен музей. Тя сподели  с учениците някои от най-интересните моменти от житейския и творчески път на Пенчо Славейков и предизвика бурни аплодисменти.

     Уважаеми гости на откриването на изложбата бяха г-жа Елена Георгиева – директор на Историческия музей  в града,  и  г-жа Янка Гочева – директор на ПГХХТ „ Проф. д-р Асен Златаров”. Прочетен бе и Поздравителен адрес от Председателя на Общинския съвет – г-н Стефан Димитров.

      След тържествената част  Славейковци имаха възможност да разгледат ценните експонати, предоставени на димитровградчани от Националния литературен музей.

.

* * * * *

ПРАЗНИК НА БУКВИТЕ - 03.04.2012 г.

Днес 3 април 2012г. в ОУ "Пенчо Славейков" първокласниците отбелязаха своя празник на буквите.

Това е дългогодишна традиция в училището ни, с което се приключва периода на ограмотяване. Всички ученици показват пред родители и гости своята четивна техника и умения за писане.

Това е представено по забавен начин с интерактивни методи и средства. Родителите участват в подготовката на празника като заедно с децата, изработват коронки с букви. Осигуряват почерпка и подаръци за участниците.
Ръководството на училището възнагради първокласниците с грамоти и поздравителен адрес.

Всички пет паралелки от І клас завършиха празника с много емоции и усмивки.

.

* * * * *

ПРОЛЕТНО НАСТРОЕНИЕ

Пролетен кът от цъфнали дръвчета и накацали на тях птички ни посреща всеки ден във фоайето на училището.

.

* * * * *

3 март- Честваме 134 г. от Освобождението

С вдигане на българският трибагреник, под звуците на националния химн започна тържествената церемония за 3-ти март в Димитровград, където присъстваха и ученици и учители от нашето училище.

.

* * * * *

 

изложба за баба марта

Ученици от начален и среден курс подредиха мартеничките, които изработиха на иложба във фоаейто на училището, където на екрана ни посреща поздрав за Баба Марта.

.

 

* * * * *

Четвъртокласници закичиха мартенички на децата от детските градини

Ученици от 4г и 4д клас посетиха ОДЗ "Радост" и ОДЗ "Райна Княгиня". Те подариха първомартенски картички на децата и ги закичиха с мартенички за здраве, късмет и благополучие. Домакините от подготвителните групи на двете градини поздравиха гостите с песнички и стихчета за празника.

.

 

* * * * *

Световен ден на възпоменание за жертвите от пътнотранспорти произшествия

За отбелязване на Световния ден на възпоменание на жертвите от пътнотранспортните произшествия в извънреден час, който ще се проведе като първи за деня - петък /18.11.2011 г./, учениците, ще се запознават с кратък материал за смисъла и значението на това възпоменание. В училище ще се организират и училищни изложби, викторини, или други изяви с тематика, подчинена на безопасността на движението по пътищата и на последствията от пътнотранспортните произшествия.

 

.

 

* * * * *

 

изнесен урок по краезнание

На 16 ноември 30 ученика посетиха римския некропол край Меричлери. По идея на преподавателите Т. Господинова, Д. Илиев и Р. Александрова, в района на разкопките бе организиран изнесен урок по краезнание.

Там в момента текат разкопки на специалисти от Регионалния исторически музей - Хасково, които са финансирани от фирма "Каолин". Символично археолозите нарекоха района град на мъртвите, заради множеството открити гробове още в началото на своята работа.

Малко преди тяхното посещение работещите там специалисти са открили тяло на покойник, разположено в необичайна поза и със свити крака, а посоката е изток-запад. Това е втората подобна находка в рамките на един месец. Археолозите все още уточняват времето, в което са погребани древните обитатели, живели в този район.

.

* * * * *

Благотворителност

В началото на учебната година в нашето училище бе обявена акция за набиране на дрехи и обувки за деца от социално - слаби семейства.

Идеята за това благородно начинание бе на г-жа Анка Добрева, която предложи да се окаже помощ на Тодорка Тонева Вълкова– ученичка от 7 б клас, на Миглена Танева Делчева от 4 д клас  и на ученици от ромски произход от 3 е клас.

Много Славейковци се отзоваха на това предложение и донесоха в училище свои употребявани дрехи и обувки. Най-активни дарители бяха учениците от 3 б клас с класен ръководител Елза Маркова -  Женя Атанасова, Силвина Кръстева, Христина Иванова, Кристиян Петков и Янка Славова. Още ученици се включиха в тази акция и това са: Росица Пламенова, Пламена Миленова и Кристияна Господинова от 5б клас; Кристиян Крумов, Даниел Петров и Теодор Петров от 6а клас, Полина Васкова - 6а клас, Диян Петров - 5а клас, Николай Николаев - 3б клас.

Те получиха от ръководството на училището благодарствени грамоти за направените дарения.

.

 

Надяваме се, че тази благотворителност  ще продължи и в ОУ „Пенчо Славейков” ще се поддържа банка за дрехи и обувки, с които да се подпомагат всички нуждаещи се.

* * * * *

ИЗЛОЖБА ПО СЛУЧАЙ HALLOWEEN – 31.10.2011

.

* * * * *

Първи учебен ден - 15.09.2011 г.

.

Полезни сайтове

MOH           

РУО-Хасково

LiveEDU.BG

Национален образователен портал

виртуална библиотека

Словото - българската виртуална библиотека

НАЦИОНАЛНА МРЕЖА ОТ ВИРТУАЛНИ БИБЛИОТЕКИ

Уикипедия 

e-Twinning

Е-образование

ЕЛЕКТРОННИ КНИГИ

ЦАРСТВОТО НА ПРИКАЗКИТЕ

Портал за Деца и Родители

ДЕЧИЦА - забавен детски сайт

Аз-детето - българският детски портал

 
 

 

Изработване и администриране на сайта: Катя Гочева
e-mail: kgocheva66@abv.bg,
 Skype:katia.gocheva
Последна промяна: 30.11.2016