Начало Нагоре ЗА КОНТАКТИ СЪДЪРЖАНИЕ
           
        2010/2011 Прояви

               

2016/2017 Прояви
2015/2016 Прояви
2014/2015 Прояви
2013/2014 Прояви
2012/2013 Прояви
2011/2012 Прояви
2010/2011 Прояви
2008/2009 Прояви
2007/2008 Прояви
2006/2007 Прояви
2005/2006 Прояви
2004/2005 Прояви

Национална доброволческа кампания „Промяната започва от теб”.

На 12 август 2011 г. Сергей Игнатов, министър на образованието, младежта и науката, награди победителите от Национална доброволческа кампания „Промяната започва от теб”, в която нашето училище се класира на І място....още по темата, виж класираните

.
 

ЕКО-ЛАГЕР - КОПРИВЩИЦА 2011

Учениците от клуб „Бъдеще за Земята” под ръководството на Росица Александрова и Денка Николова участваха  успешно в конкурса „Грижата за гората-отговорност за всеки от нас”. Проектът им бе отличен от Центъра за развитие на човешките ресурси и Европа Директно, София с висока награда – тридневен летен еколагер в град Копривщица. Със своя ентусиазъм младите природолюбители от училището искат да привлекат повече застъпници на една толкова важна за човечеството кауза – да съхрани хармоничните си взаимоотношения с природата.

.

 

ОБМЯНА НА ДОБРИ ПРАКТИКИ

Мерт Сергеев Атанасов от 3г клас на ОУ "Пенчо Славейков" и ученик от 7ж ресурсна група на РЦПИОВДУСОП гр. Хасково бе избран да участва в екскурзия до гр. Одрин Турция, с цел обмяна на добри практики с Обучително професионално училище за деца с тежки увреждания. Това събитие е част от доброто взаимодействие и партньорство между училището и Ресурсен център гр. Хасково.

.

 

УЧЕНИЧЕСКО САМОУПРАВЛЕНИЕ 2011 г.

Разпределение на длъжностите:

ДИРЕКТОР
Емил Койчев Петков – VІІа

ПОМОЩНИК ДИРЕКТОР ПО УД
Мирослава Николова Иванова – VІІ а
Лъчезар Михайлов Митков – VІІ а
Димитър Ганчев Славов – VІІ д

Помощник директор по АСД
Георги Янев Гьоков – VІІд
Кирил Валентинов Делчев – VІІ а

ПЕДАГОГИЧЕСКИ СЪВЕТНИК
Мерилин Айхан Али – VІІ д
Анелия Пламенова Полихронова – VІІ д

СЧЕТОВОДИТЕЛ
Петя Живкова Динкова – VІІ д

ЗАВЕЖДАЩ АДМИНИСТРАТИВНА СЛУЖБА
Ния Ивайлова Господинова – VІІ д
Валентина Стоянова Павлова – VІІа

КАСИЕР
Стиляна Красимирова Кирова – VІІ г

МЕДИЦИНСКИ ПЕРСОНАЛ
Ивелина Димитрова Ралева – VІІ б
Ирина Панайотова Панайотова –VІІ б

МАЙСТОР ПОДДРЪЖКА
Божидар Тодоров Къналиев – VІІІ
Даниел Живков Георгиев – VІІІ

БОДИГАРД
Мирослав Мариянов Ганев – VІ б
Валентин Марио Димов – VІІ а

ПОМОЩЕН ПЕРСОНАЛ
Мария Живкова Илиева – VІІІ
Коста Николаев Костов – VІІІ
Асен Митков Асенов – VІІІ
Пламен Христов Донев – VІ б
Веселина Тодорова Георгиева – VІ а
Ваня Тихомирова Митева – VІ а
Явор Радков Радев – VІ б
Тенчо Христозов Христозов – VІІІ
Кристофър Миланов Атанасов – ІV г

 

.

 

ПАТРОНЕН ПРАЗНИК 27 АПРИЛ 2011 г.

.

виж още  по темата...

ВЕЛИКДЕНСКО СЪСТЕЗАНИЕ "ШАРЕН СВЯТ"

На 21.04.2011г. в двора на училището се проведе Великденско състезание "Шарен свят" организирано от ОП "Детски младежки център" и доброволеца от Европейската доброволческа служба Майлот Бенбалули по проект "Младежта в действие".

В надпреварата за най-хубаво подредена кошница с великденски яйца се включиха ученици от четвъртите и петите класове.

На І място се класира отбора на 4г клас с класен р-л Боряна Тренева, на ІІ място - отбора на 5в клас с класен р-л Диляна Гочева и ІІІ-ти станаха 4в клас с класен р-л Калина Нечева

      

виж още  по темата...

ВЕЛИКДЕНСКА ИЗЛОЖБА

.

 

ОТКРИТ УРОК С 2г КЛАС НА ТЕМА "ПРОЛЕТНИ ПРАЗНИЦИ"

На 15 април учениците от 2г клас проведоха открит урок на тема” Пролетни празници”.

Подготовката започна преди пролетната ваканция. Учениците бяха разделени на 4 екипа, на които бе поставене изследователска задача- да издирят и запишат информация за празниците Лазаровден, Цветница и Великден. Последва разпределение на задачите вътре в екипите.

През ваканцията децата  търсеха информация от своите родители, баби и дядовци, както и от интернет.

Работата по изследователската задача приключи с илюстриране на намерените материали и подреждането им в албуми.

На открития урок всеки член на екипа използва издиреното от него ,за да покаже покаже какво е научил за традициите и обичаите, свързани с тези празници.

Екипите като цяло се представиха с изготвени колективно албуми, макети, табла и други ръчно изработени предмети.

На тържествения урок бяха поканени родители, които се наслаждаваха на ентусиазма, с който децата показаха знания по поставената тема.

Този малък проек, изпълнен с учениците от 2г клас постигна своите цели- да възроди някои позабравени традиции за честване на пролетните празници в съвременните семейства, да постави началото на изграждане на умение за работа в екип и да стимулура раждането на  творчески идеи у децата.

.

виж още  по темата...

"ЧАС НА ПРИКАЗКИТЕ"

На 22 март във 2а клас с класен ръководител г-жа Петя Йорданова, имаше театър, четене, писане, рисуване и редене на пъзели в часа на приказките. Децата се разделиха в групи по интереси и всеки правеше това, което му е най-интересно и го прави най-добре. Учениците представиха драматизация на приказката "Снежанка и седемте джуджета". Беше вълнуващо, интересно, забавно и весело за всички.

.

 

международна инициатива "Часът на Земята"

Мероприятие с ученици от 4-те класове посветено на международната инициатива "Часът на Земята"- 26 март от 20,30 часа проведе г-жа Росица Александрова. В тази чудесна инициатива в помощ на госпожата бяха деца от шестите класове. Те показваха постери, раздаваха флаери... Така четвъртокласниците се запознаха с дейността на клуб "Бъдеще за Земята".

.

 

ИСТИНСКИ ПРИКАЗЕН ПРАЗНИК

На 15 март учениците от третите класове на ОУ ”Пенчо Славейков” празнуваха в Градска библиотека „Пеньо Пенев” годишнината от издаването на приказките на братята Якоб и Вилхелм Грим. Те се готвиха дълго и с ентусиазъм за това литературно събитие. Прочетоха отново прекрасните приказки и се вълнуваха много.

Предварително всеки от третокласниците трябваше да избере да участва в една от различните забавни дейности, организирани в 4 центъра „Актьорско майсторство”, „Знаещи и можещи”, „Изработване на маски на героите от приказките” и „Редене на пъзели”.

Всички деца истински се забавляваха, като разказваха и драматизираха приказки, смяха се и играха на различни игри, радваха се на страхотните  костюми, рисунки и маски. Дори получиха награди!

ПРАЗНИК С ПРИКАЗКИТЕ НА БРАТЯ ГРИМ

На 17 март в читалнята на Градска библиотека „Пеньо Пенев” се проведе литературно състезание на тема „Приказките на Братя Грим”.

Участваха два отбора – на 4 б и на 4 г клас от ОУ „Пенчо Славейков”. Учениците бяха избрали свои артистични имена „Петте умни глави” и „Дървените философи”. Още при представянето си участниците бяха шумно аплодирани от публиката, съставена от техни съученици и учители.

В първи кръг на състезанието четвъртокласниците трябваше да разпознаят приказни герои по дадени описания, да подредят разбъркани епизоди от приказките „Хензел и Гретел” и „Снежанка”,  както и да попълнят кръстословица с отговори на литературни въпроси.

Жури в състав: г-жа Мата Минчева – учителка по български език и литература, Илиана Тенчева и Жулиета Вълкова – ученички от 5 а клас, обективно оценяваше резултатите от работата на състезателите.

Голям интерес предизвика втория етап на литературната надпревара, когато учениците по оригинален начин представиха предварително подготвени финали на любимите си приказки от Братя Грим, както и свои творби, вдъхновени от сладкодумието на двамата разказвачи.

Рисунките, отразяващи моменти от незабравимите творби „Червената шапчица”, „Снежанка”, „Барабанчикът”, „Синята лампа”, възхитиха присъстващите, а членовете на журито дадоха максимален брой точки на участниците за творчество и усет към най-важното в приказното послание.

Крайният резултат от състезанието – 66 и 65 точки за отборите - отбеляза високото ниво на постиженията на възпитаниците на г-жа Боряна Тренева и на г-жа Ирена Атанасова.

За всички ученици имаше осигурени награди от родители спонсори на това „приказно” събитие.

.

Посещение на първия секретар на посолството на
Руската федерация Виктор Метелкин в ОУ "П. Славейков"

Руският дипломат бе поканен на тържественото откриване на кабинет за целодневна организация в І клас. По стара българска традиция гостът беше посрещнат с хляб и сол и богата програма от стихове, песни и танци посветена на Националния празник - 3 март. Други гости на нашето тържество бяха г-н Стефан  Димитров - кмет на Община Димитровград, г-жа Катя Чалъкова - Председател на Общинския парламент, г-жа Христина Боева - Началник на отдел ИОМД в РИО Хасково, г-жа Милена Тодева - Директор на дирекция "Хуманитарни и социални деиности" и г-н Валери Славов - Главен експерт на дирекция "Хуманитарни и социални деиности"  След откриването на новата придобивка за Славейковци г-н Метелкин,  г-н Димитров и г-жа Чалъкова  се срещнаха с учителския колектив. На срещата  бе обсъдена възможността за въвеждане изучаването на руски език в часове по СИП.... още по темата може да видите ТУК и  още...

.

 

Първомартенска изложба

Първи Март е вероятно най-присъщият ни празник, защото той е уникален за България. Обичаят да се носят мартеници е само в България и може би това е една от най-положителните традиции в нашия фолклор.

НОВИ КАБИНЕТИ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ОУ "П.СЛАВЕЙКОВ"

.

 

На 30.11.2010 г. в ОУ „Пенчо Славейков” в часа на класния ръководител се проведе среща с гл. инспектор Генчо Иванов Вълчанов от РПУ гр. Димитровград. Виж още....

Почетен знак от президента на РБългария. Виж още....

Международен проект: "Свързващи класни стаи" Виж още....

Ученици от 5 до 7 клас, преоблечени като магьосници, войници, феи и дяволи взеха участие в маскения бал, организиран от ръководството на националната астрономическа обсерватория и планетариум /НАОП/ „Джордно Бруно”. Празникът се проведе по повод изпращането на есента и посрещането на зимата. Балът с маски бе посветен и на „Хелоуин”, като идеята бе с историята на астрономията да бъдат свързани и някои езически празници, защото голяма част от тях са обвързани с движенията на небесните тела и космически явления. Възпитаниците на училищата „Васил Левски”, „Алеко Константинов” „Пенчо Славейков” и „Любен Каравелов” имаха възможността да покажат знания в областта на астрономията, като отговаряха на въпроси от направената астро викторина.

 

 

Изнесен урок с учениците от 3-те класове при ОУ „П. Славейков”. На 25.11.2010 г. третокласниците проведоха екскурзия с учебна цел до с. Злато поле във връзка с екологичното възпитание. Виж още....

І място за Емил Койчев Петков от 7а клас на Десети областен математически турнир с международно участие  виж още....

HALLOWEEN – 31.10.2010

По случай „HalloweenДеня на вси светии” в училище се организира изложба с предмети, изработени от учениците от 3 и 4 клас с преподаватели Галина Маринова и Милена Димова. Учениците направиха много атрактивни тиквени фенери, шапки на вещици, духчета от хартия и плат, страшни книжни пликове, украсени стъклени и пластмасови бутилки, украси от хартия и др. 

В часовете учениците от начален курс гледаха презентация на тема Halloween и се запознаха подробно с отговорите на въпросите:

Ø  Откъде идва празникът?

Ø  Кога е признат за официален празник?

Ø  Къде и кога се празнува?

Ø  Как се празнува празника в Обединеното кралство  и Америка?

Ø  Как празнуват децата?

Ø  Как се празнува празника по света – Ирландия, Мексико и Латинска Америка, Англия, Германия, България, Китай, Япония и др.?

Ø  „Приказка за тиквата” – откъде произлиза тиквеният фенер?

Ø  Как да украсим дома си?

Ø  Какви лакомства да приготвим за Halloween – сладкиши, торти, сандвичи, гозби?

Ø  Как да изработим украси за Halloween сами и изработване на предмети в час.

В последния учебен ден преди празника учениците си направиха почерпка с лакомства и бонбони, поставени в кошнички от тиква.

 

  

Шесто място за младите еколози от ОУ "Пенчо Славейков"... Виж още...

Първи учебен ден - 15.09.2010 г.

.

 

 

Полезни сайтове

MOH           

РУО-Хасково

LiveEDU.BG

Национален образователен портал

виртуална библиотека

Словото - българската виртуална библиотека

НАЦИОНАЛНА МРЕЖА ОТ ВИРТУАЛНИ БИБЛИОТЕКИ

Уикипедия 

e-Twinning

Е-образование

ЕЛЕКТРОННИ КНИГИ

ЦАРСТВОТО НА ПРИКАЗКИТЕ

Портал за Деца и Родители

ДЕЧИЦА - забавен детски сайт

Аз-детето - българският детски портал

 
 

 

Изработване и администриране на сайта: Катя Гочева
e-mail: kgocheva66@abv.bg,
 Skype:katia.gocheva
Последна промяна: 30.11.2016