Начало Нагоре ЗА КОНТАКТИ СЪДЪРЖАНИЕ
           
        GCC

               

НП "С грижа за ученика"
България-Германия
Бъдеще за Земята
„Равни, знаещи и можещи приятели”
Музика за всички
Без тютюнев дим
Без звънец
Целодневна организация на УП
GCC
Училищен плод
Твоят час

Global Children’s Challenge
Световно предизвикателство за деца

Успешно приключи участието на учениците от ОУ „Пенчо Славейков“ в Global Children’s Challenge (Световно предизвикателство за деца) – училищна програма, в която се включиха над 5100 класа от 2496 училища от цял свят за по-активен здравословен начин на живот.

В продължение на 50 дни децата носеха крачкомери, подарени от GCC и отчитаха в сайт дневната си активност. Направиха и виртуално пътешествие из забележителни места по света.

Започнало като забавна игра, много скоро участието в предизвикателството се оказа сериозна промяна в живота им. Всички в семейството на „крачещето“ дете осъзнаха колко обездвижен начин на живот им.

С желание се включиха като помощници в програмата. Няколко семейства предпочетоха да не ползват кола в придвижването на детето до училище. Предприеха чести разходки, участваха всички в организираните седмични спортни празници, няколко деца бяха записани в секция по футбол.

Учениците изпратиха собственоръчно украсено писмо до организаторите и спонсорите на световната инициатива, в което изразиха своята благодарност за крачкомерите и интересната идея  за подобряването на физическата им активност. Подариха им и своите усмивки.

Директорката на училището госпожа Снежана Ангелова награди ученика с най-високи постижения. Класът също получи грамота, заради доброто си представяне -  на 11 място от 128 български класове от 123 училища.

Виж видеоклипа от ТУК

* * * * * * * * * *

Учениците от 1 "а" клас с класен ръководител Марияна Стефанова  при  ОУ „Пенчо Славейков” в Димитровград  вече тръгнаха с крачкомери. Програмата „Световно предизвикателство”, има за цел да стимулира физическата активност на подрастващото поколение.

В продължение на 50 дни участниците ще носят крачкомери и ще измерват разстоянието, което изминават пеша.Броя на направените крачки ще се вписват в специална компютърна програма, където стъпките ще се преизчисляват в километри. Колкото по-активен е класът в „реалния” живот, толкова по-надалеч ще пътуват във „виртуална” екскурзия по света.Посещавайки различни забележителности, учениците ще могат да научават географски и исторически факти, ще разглеждат фотоси и усъвършенстват езикови знания и дигитални умения.

Стартът започна средно с 12 000 крачки дневно, постепенно се увеличаваха и стигнаха над 20 000. Днешният ден беше определен за постигане на среден резултат 33 000 крачки. За целта деца и родители отидоха в парк „Марица”, където проведоха спортни игри. Всички се забавляваха.

 

Полезни сайтове

MOH           

РИО-Хасково

LiveEDU.BG

Национален образователен портал

виртуална библиотека

Словото - българската виртуална библиотека

НАЦИОНАЛНА МРЕЖА ОТ ВИРТУАЛНИ БИБЛИОТЕКИ

Уикипедия 

e-Twinning

Е-образование

ЕЛЕКТРОННИ КНИГИ

ЦАРСТВОТО НА ПРИКАЗКИТЕ

Портал за Деца и Родители

ДЕЧИЦА - забавен детски сайт

Аз-детето - българският детски портал

 
 

 

Изработване и администриране на сайта: Катя Гочева
e-mail: kgocheva66@abv.bg,
 Skype:katia.gocheva
Последна промяна: 18.11.2016