Начало Нагоре ЗА КОНТАКТИ СЪДЪРЖАНИЕ
           
        2013/2014 състезания

               

2014/2015 състезания
2013/2014 състезания
2012/2013  състезания
2011/2012 състезания
2010/2011състезания
2009/2010 състезания
2008/2009 състезания
2007/2008 състезания
2006/2007 състезания
2005/2006 състезания
2004/2005 състезания
2003/2004 състезания
2002/2003 състезания

ХХХІХ Национална олимпиада по БЗО

Националната комисия за организиране и провеждане на олимпиадата по биология и здравно образование, след  арбитриране на писмените работи на учениците от Областния кръг, допусна до участие в Националния кръг на олимпиадата  най- добрите седмокласници от България. Сред тях са Полина Пенчева Киряковa 7 а клас с 78.30 т. /най- добър резултат в страната/ и Петър Стефчев Кърчев 7б клас с 69.40 т. Тридесет и деветата олимпиада събра най-добрите биолози от 7 до 12 клас   в град Момчилград. Нашите ученици  работиха  в една група  заедно с  ученици от 9 клас,  върху учебния материал за 7 и 8 клас, който нашите седмокласници не са изучавали.

Г-жа Р. Александрова благодари на Петър и Поля за положените усилия в усвояването на биологичните знания и умения  и за достойното  им представяне.  Пожелаваме им  много следващи победи!

За всички участници организаторите организираха екскурзия до  местността «Асара» край село Татул, където легендата разказва, че се намира гробът на Орфей.

ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС "рАЙНА КНЯГИНЯ - ЗА ЗНАМЕТО, рОДИНАТА И СВОБОДАТА"

Шестокласничката Габриела Стефанова с преподавател Георги Сталев взе участие в литературния конкурс, който е организиран от Национален литературен музей фондация "Моят музей".

VІІ областен форум на ученическите клубове

Специална награда на от VІІ Областен форум на ученическите клубове спечели Виктория Караджова за клуб "Бъдеще за Земята" в категория "Презентация". Седмокласничката се представи блестящо на форума и грабна наградата, като се има предвид, че повечето участници в тази категория бяха ученици от ІХ до ХІІ клас.

ПОЗДРАВЛЕНИЯ ВИКИ!

 

Национален конкурс „Възкресение Христово”

Специална награда на Св. Синод от Национален конкурс „Възкресение Христово” за Георги Георгиев от ІІа клас с преподавател Мариана Стефанова и Дебора Пенева от VІ а клас с преподавател Г. Сталев.

ІІІ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ДЕТСКО ТВОРЧЕСТВО „ВЕЛИКДЕНСКО ОГЪНЧЕ В ШЕПИТЕ СИ НОСЯ”

Честито на Георги Георгиев Делчев от ІІа клас с преподавател Мариана Стефанова, който се класира на І място на Третия Национален конкурс за детско творчество „Великденско огънче в шепите си нося”

ІІІ НК за православна поезия "Христос возкресе - радост донесе"

Честито на Момчил Митев от ІІа клас с преподавател Мариана Стефанова, който се класира на І място на Третия национален конкурс за православна поезия "Христос воскресе - радост донесе"

ЧЕСТИТО НА КЛАСИРАНИТЕ ОТ ОБЛАСТНИ КРЪГОВЕ НА ОЛИМПИАДИТЕ!

място

Име

клас

Преподавател

МАТЕМАТИКА

I място

Дарина Атанасова Атанасова

V а

Лидия Георгиева

I място

Християн Николаев Карагьозов

VII в

Йовка Карчева

ГЕОГРАФИЯ И ИКОНОМИКА

II място

Петър Николаев Борисов

V а

Теодора Господинова

III място

Деляна Спасова Георгиева

V а

Теодора Господинова

БИОЛОГИЯ И ЗДРАВНО ОБРАЗОВАНИЕ

I място

Полина Пенчева Кирякова

VII а

Росица Александрова

II място

Петър Стефчев Кърчев

VII в

Росица Александрова

БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА

II място

Камелия Бинева Бинева

в

Георги Сталев

III място Кристина Росенова Тонева Раиса Михалчева

АСТРОНОМИЯ

I място

Деляна Спасова Георгиева

V а

Анка Добрева

ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ

II място Камелия Бинева и Христина Георгиева в Катя Гочева и Красимира Илиева
III място Виктория Димитрова Караджова VІІ в Катя Гочева и Красимира Илиева

 

Великденско математическо състезание, 12 април 2014 г.

Име, презиме и фамилия клас точки място преподавател
1 Христо Стоянов Дорутев 1 г 59 I Милена Димова
2 Валентин Пламенов Иванов 1 д 59 I Б. Христова
3 Габриела Евгениева Башова 1 д 59 I Б. Христова
4 Георги Петков Стойчев 1 а 50 III П. Йорданова
5 Йоанна Петева Петкова 1 а 50 III П. Йорданова
6 Георги Георгиев Георгиев 2 а 75 I М. Стефанова
7 Ивет Евгениева Иванова 2 в 68 II М. Русева
8 Десислава Димитрова Димитрова 3 д 66 III Й. Лекова
9 Дарина Атанасова Атанасова 5 а 61 III Л. Георгиева

Честито на класираните!

Общински конкурс за детско творчесво „Шанс” 2014

Над 30 Славейковци и тази година се включиха в общинския конкурс за детско творчество "Шанс" 2014.

На 8 април в Градската библиотека "П. Пенев"  се откри изложба на деца, участвали в конкурса за изобразително изкуство, мода, апликация, приложно изкуство, литературно творчество и фотография.

Паралелно с това те получиха своите награди - дипломи и плакетии.

Честито на класираните!

 

МЕЖДУНАРОДНОТО МАТЕМАТИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ "ЕВРОПЕЙСКО КЕНГУРУ"

име

клас

място

преподавател

Катрин Георгиева Колева

II място

Петя Йорданова

Габриела Евгениева Башова

III място

Боряна Христова

Валентин Пламенов Иванов

III място

Боряна Христова

Борис Даниелов Бонев

V място

Петя Йорданова

Христо Стоянов Дорутев

V място

Милена Димова

Георги Георгиев Георгиев

II място

Мариана Стефанова

Даниел Николаев Йовчев

III място

Милена Русева

Иван Георгиев Тодоров

V място

Мариана Стефанова

Алекс Антонов Димитров

II място

Маргарита Тенчева

Дарина Стойчева Бонева

II място

Станка Иванова

Иван Димитров Кисьов

6

IV място

Дианка Искрева

 

НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС "ВОДАТА - ИЗВОР НА ЖИВОТ"

До национална защита е допусната мултимедийната презентация на Виктория Караджова от VІІ в клас, с ръководител на проекта Катя Гочева. Седмокласничката се състезава в тазгодишното издание на Националния конркурс "Водата - извор на живот"

Състезанието тази година е под апела „Чиста вода за здравословен свят!". То е част от образователен модел, чиято цел е да предостави възможност на учениците за съвместна работа, обмяна на опит и идеи за опазване и използване на водите и съхраняване на природата.

Комисия от експерти еколози и химици оцениха достойно работата и тя е сред 16-те  от над 100 презентации от цялата страна в първа възрастова група /6-8 клас/, допуснати до финалната надпреварата, която се проведе на 20 март в Бургас.

Състезанието се проведе в навечерието на Световния ден на водата - 22 март. Индивидуални участници и екипи / от по 3-ма/ представиха пред жури от специалисти в областта на екологията и опазване на околната среда своите презентации. На първо място в 1-ва възрастова група /6-8 клас/ се класира Виктория Караджова от ОУ”П.Славейков”- Димитровград и Иванета Ташкова и Ваня Георгиева от СОУ ”Св.Св.К.и Методий”-Ямбол. Второто място в същата възрастова група си разделиха възпитаниците на 5-то ОУ ”Хр.Ботев”-Кюстендил и Гергана Петрова и Ивелин Герджиков от ИУ ”Хр.Ботев”-с.Пирне. Трето място бе отредено на Дарина Тодорова и Магдалена Димитрова от Силистра.

ЧЕСТИТО ВИКИ!

XVIII УЧЕНИЧЕСКА ФИЛОСОФСКА КОНФЕРЕНЦИЯ „ЧОВЕК-СВЯТ”

На 21.03.2014 г. се проведе XVIII ученическа философска конференция „Човек-свят” в СОУ „Епископ Константин Преславски” гр. Бургас. В нея за пръв път взеха участие ученичките от  ОУ „Пенчо Славейков” Дарина Атанасова Атанасова от 5 „а” клас и Даяна Недялкова Топалова от 4 „в” клас с ръководител г-жа Раиса Михалчева, преподавател по БЕЛ.

След откриването на конференцията в актовата зала на училището и приветственото слово от Директора, г-н Мартин Илиев, всички участници, на брой 75 от цялата страна, бяха разпределени за работа по секции. Дарина Атанасова и Даяна Топалова участваха в секция IV – V клас на тема: „Приказки с неочакван край”. Дарина представи своята приказка „Златната гъска”, а Даяна – приказката „Златният ключ”. Учениците акцентират върху морални качества и духовни ценности.

И двете приказки бяха изслушани с голямо внимание и аплодирани, както от журито, така и от всички участници. Работите бяха оценявани от тричленна комисия. Оценява се богатство на въображението и фантазията, тяхната самостоятелност, оригиналност и убедителност при представяне на приказката.

Резултатите бяха обявени в 15 часа същия ден в актовата зала на училището.  Председателят на журито подчерта, че всички участници са се представили достойно и независимо че наградата е само една, всички са победители. Дарина и Даяна получиха сертификат за достойно представяне в XVIII ученическа философска конференция „Човек- свят”.

 

 

Световен ден на водата - 22 март

Състезание, посветено на Световния ден на водата - 22 март се проведе във физкултурния салон на ОУ ”Пенчо Славейков”. То бе заключителният етап от проекта „ Да играем или да не играем с водата” по програма „Димитровград на младите”.

Първи кръг на състезанието бе за моделиране. Задачата на всеки отбор бе в рамките на 5 минути да конструира молекулата на водата.

След това капитаните представиха своя модел на журито.По време на втория кръг състезателите трябваше да нарисуват Дървото на проблема. Всеки отбор първо дискутира в своята група основния проблем по отношение на водата- нейният недостиг.

След това в ствола на дървото учениците записват проблема - недостиг, в корените- неговите причини, а в клоните - начините за преодоляването на този проблем. Времето за работа бе 10 мин и след изтичането му всеки капитан представи разсъжденията на своя отбор.

Докато състезателите работеха, присъстващите изгледаха презентацията на победителката в организирания конкурс в рамките на проекта „Да играем или да не играем с водата” Виктория Караджова от 7в клас, която описа проблемите с водата и начините за пречистването и в Община Димитровград.

Последният трети кръг на отборите бяха зададени по 4 въпроса, като за всеки верен отговор получаваха по 1 точка.

Класиране:
І място - Никола Балев, Атанас Димитров, Михаил Господинов;
ІІ място – Камелия Бинева, Виктория Дечева, Габриела Василева;
ІІІ място – Дебора Пенева, Габриела Стефанова, Никол Петкова.

Международно състезание по английски език "Хипо"

Славейковци се вслючиха  във второто международно състезание по английски език "Хипо", организирано от Асоциация GLOBAL HIPPO

В училището през почивните дни се проведе предварителния кръг на състезанието, което се организира за първа година в България. То е предназначено за ученици от 10 до 19 години от училищата в Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Македония, Черна гора, Сърбия и Словения.

Участваха общо 36 деца, разделени в 2 категории: Хипо 1 (23 ученици от 4 и 5 клас) и Хипо 2 (13 ученици от 6 и 7 клас). Те работиха по 3 компонента – четене с разбиране, слушане с разбиране и писмена задача по тема.

Финалният кръг ще се проведе в Лидо ди Йезоло, Италия, на 10 и 11 май 2014 г. На финалния кръг на състезанието ще бъдат поканени първите по резултати 60 участници общо от всички държави, като всеки участник ще може да бъде придружен от своя учител.

 

Spelling Bee в училище

21 ученици от 4 до 7 клас в ОУ "П.Славейков" взеха участие в състезанието по правопис на англ.език.

То се проведе през тази седмица, а в него бяха определени победителите в училищния кръг, които ще представят училището на регионалния кърг в Ст.Загора на 12 април.

Това са Имайло Трифонов от 7 клас, който стана първи. Ивайлов победи Алекс Недялков, също от 7 клас, който остана на второ място.

Надпреварата е традиционна за ОУ "П.Славейков" и се посреща винаги с интерес от децата, коментира директорът на училището Снежана Ангелова.

Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни инициативи.

В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира. Победител в миналогодишното състезание е  тринадесетгодишният Мартин Бошкилов от СОУ „Кузман Шапкарев” в Благоевград.

 

ХVІІ НЛК "Любовта в нас" - Варна 2014 г.

Георги Георгиев Делчев - ІІ а клас се класира на ІІІ място в ХVІІ НК "Любовта в нас",
раздел проза - І възрастова група

 

Национален литературен конкурс "Чудото любов"

Националният литературен  конкурс „Чудото любов“ се организира за шеста поредна година от Младежкия център – гр. Хасково, като съорганизатор е РЗИ-Хасково.

15 млади творци  получиха наградите си в деня на „Свети Валентин“

В надпредвара с участници от първа възрастова група - 13 до 19 години

І място в раздел поезия спечели МОНИКА КРАСИМИРОВА МИТЕВА от 7 а клас с преподавател г-жа Денка Николова

Честито, Мони!

Бъди здрава и покорявай нови върхове!

 

Читател на годината

Приз за „Читател на годината” от градска бибилиотека "Пеньо Пенев", получи Жаклин Атанасова от ІVа клас с класен ръководител г-жа Милка Запрянова. Тя застана на първо място сред най-четящите деца в общината след като е заела 146 на брой книги.

ПЪРВИ НАЦИОНАЛЕН ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС "СТАМЕН ПАНЧЕВ"

Известни са имената на победителите в първото издание на ученическия конкурс за литературно творчество „Стамен Панчев -2013”, посветен на 100-години от гибелта на поета в Балканската война – 23 март 1913 год. Инициативата се проведе на национално ниво. Участие в нея взеха общо 78 ученици от 5 до 12 клас. Някои от тях се представиха с повече от една творба в категориите „Разказ” и „Стихотворение”.

Имаме трима участника от нашето училище в категория разказ.

Организатори на първото издание на литературния конкурс „Стамен Панчев” 2013 год. са Дружество „Орханиец” и Сдружение на литературните творци „Стамен Панчев”. Инициативата бе осъществена с подкрепата на Община Ботевград, Министерството на образованието и науката и Регионалните инспекторати по образование.

Ето и имената на класираните участници от 1 до 10 място в категория разказ

Първа възрастова група

1. „Кучешки живот” -   845т. – Дебора Пенкова Пенева, ОУ „Пенчо Славейков”, Димитровград 6а клас -  ръководител г-н Георги Сталев

2.”Джуджетата и детето” – 775т. – Павел Живков Павлов, гр. Каварна, ОУ „Йордан Йовков”

3. „Героите” – 740 т. Християн Димитров Трифонов - ОУ „Христо Ботев”, с. Николаевска, Варна
4. „Спомен за една патица”  - 700т. – Християн Димитров Трифонов, ОУ „Христо Ботев”, с. Николаевска, Варна
5. „Изгубеният талант” – 635т. – Синем Ююкселова Смаилова, ОДК „Свети Иван Рилски”, клуб „Светлини сред сенките”
6. „Моето пътешествие в миналото” – 630т. – Диана Минчева Лилова, ОУ „Гео Милев”, с. Белозем, общ. Раковски, област Пловдив
7. „Найлоновата красота на блестящия елф” – 585т. – Цветелина Иванова Пенева, СОУ „Христо Проданов”, гр.Карлово
8. „Магичните семена” -  580т. – Габриела Стефанова Иванова, ОУ „Пенчо Славейков”, Димитровград, 6а клас-
 ръководител г-н Георги Сталев
9. „Моята приказка” -565т. – Анна Делева Делчева, Димитровград, ОУ „Пенчо Славейков”, 6а клас -
 ръководител г-н Георги Сталев
10. „Две слънца” – 560т. - Светлозара Светлозарова Александрова, ПГТ „Проф.д-р Асен Златаров”, Варна

 

УЧИЛИЩЕН ЛИТЕРАТУРЕН КОЛЕДЕН КОНКУРС

За поезия от 1-ва възрастова група /1-2 клас/

І място - Момчил Митев от 2 а клас,
ІІ място - Дара Данкова от 2 в клас,                    
ІІІ място - Дара Данкова от 2 в клас  и Ванеса Николаева от 2 б клас.             

За проза от 1-ва възрастова група

І място -Иван Георгиев от 2 а клас,
ІІ и ІІІ място НЕ се присъжда.

За гатанка

І място - Александър Кънчев от 3 б клас,
ІІ място - Янислава Янева от 2 г клас                                     
ІІІ място - Петя Пасева от 3 б клас.

За поезия от 2-ра възрастова група /3-4 клас/

І място - Дарина Бонева от 4 г клас,
ІІ място - Гергана Делчева от 3 д клас                  
ІІІ място - Лора Янкова от 3 а клас.

за проза от 2-ра възрастова група

І място - Иван Георгиев от 4 г клас,
ІІ място - Мария Иванова от 3 б клас,                     
ІІІ място - НЕ се присъжда.

За поезия от 3-та възрастова група /5-7/

І място - Моника Митева от 7 а клас и Кристияна Петкова от 7 б клас,
ІІ място - Диляна Спасова от 5 а клас
ІІІ място - Габриела Стефанова от 6 а клас.

за проза от 3-та възрастова група

І място - Дарина Атанасова от 5 а клас,
ІІ и ІІІ място НЕ се присъжда.

ТРЕТИ НЛК ЗА ПРАВОСЛАВНА ПОЕЗИЯ И ПРОЗА "РОЖДЕСТВО НА СПАСИТЕЛЯ"

Организатори на конкурса са: Министерство на образованието и науката - РИО, Бургас; Национален дворец на децата - Община Бургас;Общински детски комплекс - Бургас и Сливенска митрополия.

Конкурсът има за цел да поощрява и утвърждава интереса на учениците към литературата и Православието. Да се стимулират тяхната творческа изява, любов към изкуството, Бог и православната вяра.

    

І място за проза - Дебора Пенева - VІа клас с ръководител г-н Георги Сталев

В конкурса участваха още:
Иван Георгиев Делчев - VІа клас

Кармен Даниелова Господинова -ІІб клас

Георги Георгиев Георгиев -ІІа клас

Ванеса Николаева Петкова-ІІб клас

Валентина Иванова - Vв клас

стипендии финансово стимулиране на деца и младежи с изявени дарби

На 18.12.2013г., от 16.30 часа в зала „Гросето” ще се проведе тържество по повод връчване на стипендии финансово стимулиране на деца и младежи с изявени дарби от община Димитровград.

ЧЕСТИТО НА УЧЕНИЦИТЕ, КОИТО ПОЛУЧАВАТ СТИПЕНДИИ

1.    Лора Янкова Янкова 
2.    Християн Николаев Карагьозов
3.    Алекс Антонов Димитров
4.    Моника Красимирова Митева
5.    МоникаМетодиева Точева
6.    Десислава Димитрова Димитрова
7.    Ивайло Николаев Трифонов
8.    Дарина Атанасова Атанасова
9.    Дебора Пенкова Пенева
10. Даниел Николаев Йовчев
11. Йоана Йорданова Борисова
12. Анна Делчева Делчева
13. Диана Ивова Бобчева
14.
Камелия Бинева Бинева
15.
Дара Данкова Георгиева
16.
Габриела Стефанова  Иванова
17. Парис Бисерова Кирилова
18. А
нджела Радкова Радева
19.
Николай Цветанов Миков
20. Иван Георгиев Делчев
21. Деляна Спасова Георгиева
22. Светослава Петкова Чакърова
23. Хариет Миланова Нейкова
24. Гергана Христова Консулова
25. Виктория Антонова Дечева
26.
Ивайло Веселинов Сапунджиев
27.
Теодора Георгиева Костадинова
28.
Иван  Стоянов  Иванов
29.
Въчо  Спасов  Делчев
30.
Стоян  Иванов Георгиев
31.
Делчо Нейчев Нейчев
32.
Никола Нейчев Нейчев
33.
Николай Георгиев Скендеров
34.
Боби  Боянов Ников
35.
Васил Живков Ангелов
36.
Кристофър Миланов Атанасов
37. Никол Петева Петкова

КОЛЕДНО МАТЕМАТИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ

На 15 декември 2013 г. се проведе Коледно математическо състезание и Общинско състезание за е-картичка.

Честито на класираните!

Име, презиме и фамилия Клас Преподавател точки място в общината
1 Радослав Станимиров Евтимов П. Йорданова 85 I
2 Йоанна Петева Петкова П. Йорданова 80 IV
3 Илиян Вълков Петков М. Господинова 79 V
4 Георги Петков Стойчев П. Йорданова 79 V
5 Йоана Йорданова Борисова М. Русева 48 III
6 Даниел Николаев Йовчев М. Русева 47 IV
7 Иван Георгиев Тодоров М. Стефанова 46 V
8 Дарина Атанасова Атанасова Л. Георгиева 53 III

ІІІ място в конкурса за е-картичка заеха отбора на Дарина Атанасова Атанасова - 5а клас и
Кристина Росенова Тонева - 5а клас
с преподаватели К. Гочева и К. Илиеа

Общинския конкурс за изработка на сурвачки

Славейковци и тази година се представиха отлично и бяха наградени за оригиналните си идеи за сурвачки. Поздравления за:

Момчил Делчев Митев - ІІа клас
Иван Георгиев Тодоров - ІІ а клас
Елица Михайлова Карагьозова - ІІ в клас

 

общински коледен конкурс за украса "Магията на Коледа в моето училище"

Славейковци и тази година грабнаха І-то място в Общинския коледен конкурс за украса "Магията на Коледа в моето училище". С общите усилия на ученици, родители и учители те превърнаха школото в коледна приказка.

XXII Математически турнир "Иван Салабашев"

На 7 декември 2013 г. се проведе XXII Математически турнир "Иван Салабашев". Домакин на състезанието беше ОУ "Пенчо Славейков".

Честито на класираните славейковци

Име, презиме и фамилия Преподавател Клас Точки Място
1 Даниел Николаев Йовчев Милена Русева 45 І
2 Дара Данкова Георгиева Милена Русева 39 ІІ
3 Георги  Георгиев  Георгиев Мариана Стефанова 33 ІІІ
4 Момчил   Делчев Митев Мариана Стефанова 30 ІV
5 Ивет Евгениева Иванова Милена Русева 30 ІV
6 Алекс Антонов Димитров Маргарита Тенчева 45 ІІ
7 Румен Живков Живков Яна Събева 30 ІІ
8 Теодор Спасов Карабелов Яна Събева 27 ІІІ
9 Дарина  Атанасова Атанасова Лидия Георгиева 30 ІІІ
10 Дейвид Живков Дойчев Дианка Искрева 33 І
11 Иван Димитров Кисьов Дианка Искрева   ІІ

Цялото класиране може да изтеглите от ТУК

междуучилищно състезание по английски език English is what we do

За пета поредна година ЕГ „Д-р Иван Богоров” се организира вече превърналото се в традиция състезание „Еnglish Is What We Do”. 

В  състезанието  взеха  участие 3 отлично подготвени отбора. 

Седмокласниците от  ОУ „Пенчо Славейков”, ОУ „Алеко Константинов” и СОУ„Любен Каравелов” бяха изправени пред строгото жури  на десетокласниците от ЕГ. 

Участниците в състезанието трябваше да се справят с представянето на отборите си на английскиезик, подреждането на познатите от детството ни приказки, спелуване на думи и тест, който се прави индивидуално.  

В оспорваната отборна  надпревара нашият отбор /Георги Андонов - 7а клас, Петър Кърчев - 7б клас, Дилян Красимиров - 7а клас, Ивайло Трифонов - 7б клас, Кристиян Георгиев - 7а клас/ с ръководител г-жа Виолета Желязкова се класира на ІІ място.

 

конкурс за електронна картичка, посветен на световния ден за борба срещу спин

На 1 декември 2013 г. обявиха имената на победителите в конкурса за електронна картичка, посветен на световния ден за борба срещу спин, организиран от ОП Детски и младежки център.

Поздравления за Дарина Атанасова от Vа клас с преподавател К. Гочева, която зае ІІІ място в конкурса.

училищно състезание за рисунка на тема "есен"

На 14 ноември 2013 г. се проведe училищно състезание за рисунка на тема "Есен". В надпреварата взеха участие учениците от І до ІV клас.

Честито на класираните!

1клас                   
I
място - Алексанра Антонова Тенева - 1в
I място - Йоанна Петева Петкова - 1а
II място - Александрина Росенова Кузева - 1а
II място - Ивайло Николаев Ганчев -1б
III място - Катрин Георгиева Колева - 1а
III място - Йоана Мирославова Радева - 1б
III място - Виктория Венциславова Иванова - 1д
III място - Ралица Диянова Делчева - 1а
III място - Димитър Гинчев Петров-1а
III място - Симона Илиянова Стоянова - 1б
III място - Павлин Антонов Карабонев-1а
III място - Фелипе Ивов Иванов -1в

2клас                   
I място
- Мартин Антонов Трифонов-
I място
- Момчил Делчев Митев-

II място
- Милена Ивайлова Иванова-
II място
- Мартин Петров Кисьов-

III място
- Елица Михайлова Карагьозова-
III място
- Гергана Христова Консулова -
III място
- Веселина Йовчева Лукова-
III място
- Полина Атанасова Стефанова -
III място
- Диана Ивова Бобчева-
III място
- Георги Георгиев Георгиев-
III място
- Габриела Веселинова Апостолова -
III място
- Паола Павлова Петрова-

3 клас                  
I място
-Никол Стефанова Димитрова-
I място
-Преслав Илиев Стайков-

ІІ място-Женя Росенова Николаева -
ІІ място-Моника Андонова Смилова-
ІІІ място-Александър Каменов Кънчев-
ІІІ място -Генади Илиянов Илиев-
ІІІ място -Александра Станиславова Казакова-
ІІІ място -Теодора Георгиева Костадинова-

4 клас     
І място - Красимир Тодоров Канев-
І място - Даяна Недялкова Топалова-
І място - Васил Атанасов Делчев-
І място- Александър Атанасов Христов -

II място
- Моника Владимирова Делчева -
II място
- Мария Руменова Пенева-
II място
- Емил Тодоров Великов -

III място
- Мирослав Димитров Китев -
III място 
- Яна Димитрова Димитрова -
III място
- Светослава Петкова Чакърова -
III място 
- Жаклин Данаилова Атанасова -
III място
- Мирослав Славов Мирчев -
III място
- Кристиян Христов Кънчев -

 

хІІІ областен турнир по математика - кърджали

Състезанието е индивидуално за ученици от ІІІ до ХІІ клас. Темата за всеки клас се състои от шест въпроса с избираем отговор и една задача. Те са изготвени от екип под ръководството на проф. Сава Гроздев.

Честито ІІ място и сребърен медал на Дарина Атанасова Атанасова от Vа клас.

 

конкурс за фотографии и фотоколажи “Улови мига на доброто”

Победителите в конкурса за фотографии и фотоколажи “Улови мига на доброто” бяха отличени на церемония във фоайето на Историческия музей в Димитровград.

Конкурса бе обявен от Общината и местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни по повод Световния ден за борба с насилието над деца. 76 снимки са участвали в състезанието, обяви директорът на Хуманитарната дирекция Антоанета Шаркова.

56 от фотографиите са подредени на изложба в музея, която ще остане там до 24 ноември.

На ІІ място се класира Марияна Димитрова от 7б клас и много други получиха поощрителни награди.

 

есенен карнавал-ревю

Есенният карнавал-ревю събра на 19.11.2013г. много деца, родители и гости в  новооткрития, трети по ред физкултурен салон.

Под нестихващите  аплодисменти на публиката  дефилираха 25 манекена от Іг, Ід, ІІб, ІІІб, ІІІг, ІVб и Vа класове.

Феерията от есенни листа излязла от сръчните ръце  на ученици, родители, каки и баби, затрудни много журито.  Затова се раздадоха много награди.

В първа възрастова група (І - ІІ клас) се отличиха:

І място- Катя Венциславова-ІІб клас
І място- Кармен Данаилова- ІІб клас
ІІ място- Габриела Евгениева- Ід клас
ІІ място- Камелия Веселинова- ІІб клас
ІІІ място- Ванеса Николаева- ІІб клас
ІІІ място- Ренета Генчева- ІІб клас

Във втора възрастова група (ІІІ - V клас) призовите места заеха:

І място- Катерина Емилова- ІІІг клас
І място- Кристина Росенова- Vа  клас
ІІ място- Петя Пламенова- ІІІб клас
ІІ място- Деляна Спасова- Vа клас
ІІІ място- Виктория Константинова-ІІІб клас
ІІІ място- Жулиета Грозева-Vа клас

Специалната награда на журито за оригинален тоалет получи Анета Славчева от Іг клас.

Наградите връчи госпожа Антоанета Шаркова- началник отдел „Хуманитарни дейности, международно сътрудничество и проекти“.

Госпожа Ангелова- директор на училището, пожела на всички ученици да играят с радост в новия салон, за да растат здрави и щастливи.

РЕГИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА НА ТЕМА "ПРИРОДАТА ДАРЯВА ТОПЛИНА ЗА ДОМА"

На 12 ноември в Регионална библиотека „Христо Смирненски“, гр. Хасково, младите  таланти, участвали в конкурса, организиран от „Екотерм Проект“ ЕАД, получиха своите награди и разгледаха изложбата с детски творби. 

Цели на конкурса: да възпитава у подрастващите грижа към околната среда; да открива, популяризира и подпомага развитието на детски таланти в областта на изобразителното изкуство; да осигури широко и свободно поле за проява на детската енергия и въображение.

Честито на класираните!

II място – Кристиян Петков – Vб клас

С поощрителни награди са:

Ивет Иванова – ІІв клас
Михаела Русева – ІІІг клас
Пламена Панева – ІVв клас
Габриела Иванова – Vв клас

 

Двадесет и втори есенен математически турнир "Черноризец Храбър" 2013 г.

име

клас

преподавател

място

1.     

Георги Георгиев Георгиев

ІІ а

М.Стефанова

І

2.     

Даниел Николаев Йовчев

ІІ в

М.Русева

ІІ

3.     

Йоана Йорданова Борисова

ІІ в

М.Русева

ІІ

4.     

Дарина Атанасова Атанасова

V а

Л.Георгиева

ІІІ

5.     

Богомил Ангелов Ангелов

ІІІ д

Й. Лекова

ІІІ

6.     

Момчил Делчев Митев

ІІ а

М.Стефанова

ІV

7.     

Десислава Димитрова Димитрова

ІІІ д

Й. Лекова

ІV

8.     

Божидар Тодоров Станчев

ІІ г

П.Георгиева

V

Пети национален конкурс за учители творци, 2013 г.

Издателска къща „Анубис” и издателство „Булвест 2000” обявиха за пета юбилейна година Националния литературен конкурс за учители-творци. В него могат да участват със свои произведения – стихотворения, разкази, есета – действащи учители и директори от цялата страна.

Най-добрите произведения периодично ще бъдат публикувани в блога на конкурса, а след приключването на конкурса ще бъдат издадени в общ сборник.

Участник от нашето училище в конкурса и тази година е г-н Георги Сталев с разказа си "O tempora, o mores!", който е одобрен и включен в сборника "Многоточие за бъдеще".

 

СЛАВЕЙКОВЦИ ПО СТЪПКИТЕ НА БУДИТЕЛИТЕ

Кои са народните будители на България  и какво знаят за тях  разкриха  многобройните участници във викторината „По стъпките на будителите“, която се проведе на сцената на Общински театър „Апостол Карамитев“. 

Жури в състав: г-жа Милкова – учител по история, г-жа Гочева – учител по ИТ и г-жа Николова – учител по БЕЛ  отличи най-знаещите ученици от 4-те,5-те,6-те и 7-те класове на нашето училище.

В началото  бе изразена  почит  към първите будители – Кирил и Методий, които в далечната 855 година  изнамериха буквите и преведоха първите книги на родния ни език. Стихотворението на Андрей Германов „Двамата братя“ бе  изпълнено  с вдъхновение от четвъртокласниците: Нанси, Християн, Моника, Виктория, Михаела, Даниел и Виктория.

След това представителите на 4 а, б, в, г и д  клас подредиха в пъзел портретите на известните  народни будители – Васил Априлов, Петър Берон, Георги Раковски, Васил Левски и Любен Каравелов.  Учениците  разказаха  накратко за родолюбивото дело на тези велики българи. Най-бързи и точни се оказаха учениците от  4 в клас – Ребека, Даяна и Мирела.

Петокласниците се състезаваха, попълвайки кръстословица за будителите. Класът първенец бе 5 а, представен от Петър, Жулиета и Деляна

Учениците от 6а, б, в и  г клас  пък  нанесоха  с хартиени знаменца на картата родните места на известни възрожденски будители и представиха  кратки исторически сведения за тези градове. Журито отличи на първо място отборът на 6 в клас – Богомил, Христина и Памела

7-те класове  участваха  в състезанието  за най-добра  презентация на народен будител. На първо място бе  презентацията, изработена и представена от Мила Римпопова от 7 а клас,   за Хилендарския будител, който написа първата българска история на разбираем за народа ни език и ни призова да четем и да знаем, за да не бъдем осмивани и укорявани от другите народи. Втората презентация бе изработена от Виктория Караджова от 7 в клас и бе  посветена на гениалния български поет революционер Христо Ботев, а  третата – на първия наш професионален писател и патриарх на българската литература Иван Вазов, представена от Петър Кърчев от 7 б клас.

За доброто настроение на Славейковци  допринесе  изпълнението на Иван Делчев от 6 а клас на  „Песен за България“ и „Една българска роза“ , както и на  малките танцьори  от „Стрийт дъст“.

В края на състезанието директорът на  училището – г-жа Снежана Ангелова поздрави всички с наближаващия празник и  отличи с грамоти и награди класовете първенци във викторината „По стъпките на будителите“.

Вижте цялото сътезание от    

Общински ученически конкурс за приказка "Весел Патиланчо разказва... приключението продължава"

Наградиха първенците в приключил наскоро общински ученически конкурс в голямата читалня на Градска библиотека “Пеньо Пенев”. Представени бяха най-добрите в литературната надпревара. Тя бе организирана във връзка с 55-ата годишнина от кончината на именития български писател и преводач Ран Босилек, както и 86-ата годишнина от тиражиране на първото издание на “Патиланско царство”.

Грамоти и детска литература за най-добрите днес връчи началникът на отдел “Хуманитарни дейности, международно сътрудничество и програми” Антоанета Шаркова. Честито на наградените ученици от нашето училище.

І място - Иван Тодоров - ІІ а клас с преподавател М. Стефанова 

І място - Дарина Атанасова - V а клас с преподавател Р. Михалчева

ІІ място - Момчил Митев - ІІ а клас с преподавател М. Стефанова

ІІ място - Десислава Димитрова - ІІІ д клас с преподавател Й. Лекова

ІІІ място - Милен Макьов - ІІ б клас с преподавател Маруся Димова

ІІІ място - Мирослав Кръстев от ІІІ г клас с преподавател Б. Тренева

 

Общински ученически конкурс за презентация на тема "будителите в моя роден край"

На 30 октомври връчиха наградите в конкурса за презентация на тема "Будителите в моя роден край" на церемония в зала "Гросето".

Поздравления за Велизар Григоров от VІІ б клас, който се класира на ІІІ място.

 

СЛАВЕЙКОВЦИ - ШЕСТИ НА ХІІ НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПРИРОДНИ НАУКИ И ЕКОЛОГИЯ

На 19 и 20 октомври 2013 г. в гр. Бургас се проведе ХІІ Национално състезание по природни науки и екология.

Участие от нашето училище в състезанието взеха учениците от клуб "Бъдеще за Земята" с проекта си "Състояние на защитените дървета в Димитровград"

В състезанието участваха 18 отбора от цялата страна в І възрастова група /5-8 клас/ и 36 отбора във ІІ възрастова група /9-12 клас/.

Поздравления за отбора на ОУ "Пенчо Славейков", който се класира на VІ място.

Седемчленно жури от  университетски преподаватели, от Българската академия на науките и представители на Министерство на образованието /проф. д-р Нешо Чипев, проф. д-р Драгомир Янков, доц. д-р Стефан Манев, гл. ас. д-р Маргарита Кузманова, ас. Антонина Христова, д-р Ренета Петкова, Пепа Ангелова/ оценяваха представянето на учениците. Председател на журито беше  доц. д-р Божидар Галуцов.

Камелия Бинева и Христина Георгиева от VІ в клас защитиха чрез постер и презентация нашия проект. Всички участници, гости и членове на журито бяха впечетлени от предоставената им информация и извършените дейности по проекта.

 

СЛАВЕЙКОВЦИ - ПЪРВИ СРЕД ОСНОВНИТЕ УЧИЛИЩА В СТРАНАТА

На 12.10.2013 г. в  ПМГ „Акад. Иван Гюзелев”–град  Габрово се проведе МАТЕМАТИЧЕСКОТО СЪСТЕЗАНИЕ “ХИТЪР ПЕТЪР”за ученици от 3 до 8 клас. Неслучайно състезанието е в този град и с това име, защото задачките се славят със своята хитрост. За 90 минути малките математици трябваше да решат 15 тестови задачи и една специална задача, наречена “Задача на Хитър Петър”, която се оценява с 20 точки.

Първа сред 218 –те петокласници на основните училища в страната е ученичка от ОУ ”Пенчо Славейков”! Това е Дарина Атанасова Атанасова от 5 а  клас. Пред нея са само възпитаници на СМГ „Паисий Хилендарски” и ПЧМГ–София, на МГ–Русе, Варна и Плевен, на ПМГ–Бургас, Кюстендил и Димитровград.

Още една ученичка от ОУ”Пенчо Славейков”- Десислава Димитрова Димитрова от 3 д клас - е решила вярно голяма част състезателните задачи и е отличена с 42 точки  от максималния брой – 60 точки  в това престижно математическо състезание.

Успехите на Славейковци се дължат изключително много  на професионализма на техните учители по математика –  Лидия Георгиева и Йорданка Лекова.

НАЦИОНАЛЕН ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС
„МОЯТА РОДИНА И МОЕТО БЪДЕЩЕ” – СТАРА ЗАГОРА, 2013 ГОДИНА

Имаме си първата за тази учебна година награда от национален конкурс.

МОНИКА КРАСИМИРОВА МИТЕВА от 7а клас с преподавател Д. Николова във възрастова група  с много по-големи ученици  получи  поощрителна награда за своето есе!

Честито, МОНИ! Нека се множат успехите ти!

Жури под председателството на Таньо Клисуров присъди следните награди:
До 18 години
Първа награда - Мария Гаралова, Ракитово, 17 г. 
Първа награда -Антония Левонтова, Монтана, 17 г.
Втора награда - Нанси Борисова, Монтана, 16 г
Трета награда – Анжела Гюрова, Дупница, 16 г.
Трета награда – Антония Тодорова- Бургас, 17 г.
Награда за високо художествено-творческо постижение и на вестник „TEEN’S PAPER” Християн Трифонов, гр. Варна, 13 г. 

Поощрителна награда се присъжда на: Гергана Раденкова, Шумен, 17 г. Стоян Бенев - Пазарджик, 17 г. , Моника Митева – гр. Димитровград, 13 г., Анна Първанова -гр. Пловдив, 15 г. , Крум Илиев – гр. Гоце Делчев, 17 г., Калина Вълчанова – гр. Хасково, 15 г.

Награждаването ще стане на 3 октомври 2013 година, от 13.30 часа, в залата на ОУ ”Кирил Христов” – Стара Загора ул. „Августа Траяна" 68

Полезни сайтове

MOH           

РИО-Хасково

LiveEDU.BG

Национален образователен портал

виртуална библиотека

Словото - българската виртуална библиотека

НАЦИОНАЛНА МРЕЖА ОТ ВИРТУАЛНИ БИБЛИОТЕКИ

Уикипедия 

e-Twinning

Е-образование

ЕЛЕКТРОННИ КНИГИ

ЦАРСТВОТО НА ПРИКАЗКИТЕ

Портал за Деца и Родители

ДЕЧИЦА - забавен детски сайт

Аз-детето - българският детски портал

 
 

 

Изработване и администриране на сайта: Катя Гочева
e-mail: kgocheva66@abv.bg,
 Skype:katia.gocheva
Последна промяна: 01.06.2015