Начало Нагоре ЗА КОНТАКТИ СЪДЪРЖАНИЕ
           
        2011/2012 състезания

               

2016/2017 състезания
2015/2016 състезания
2014/2015 състезания
2013/2014 състезания
2012/2013  състезания
2011/2012 състезания
2010/2011състезания
2009/2010 състезания
2008/2009 състезания
2007/2008 състезания
2006/2007 състезания
2005/2006 състезания
2004/2005 състезания
2003/2004 състезания
2002/2003 състезания

ЛИНГВИСТИЧНО КЕНГУРУ - НАЦИОНАЛЕН КРЪГ

Позравления за Ренате Майер - VІв клас и за  г-жа Диляна Гочева. Шестокласничката се класира на ІІ място на Националния кръг на Лингвистичното кенгуру по немски език.

На 9 юни 2012 г. в СОУ "Академик Емилиян Станев" в София, се проведе националния кръг на състезанието "Лингвистично кенгуру". То се провежда в 2 кръга - училищен и национален.

Вече трета година ОУ "П. Славейков" има представител на национален кръг. Ренате Майер от VІв клас постигна максимален резултат от 200 т. на училищния кръг през м. април. Класирани в нейната възрастова група бяха 10 ученици по немски език от цяла България, като само двама от провинцията. Сред голямата конкуренция на частните немски училища в София тя е втора с резултат 155 т., само с 10 т. след победителя.

* * * * *

ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ ЗА СЛАВЕЙКОВЕЦ

На националния кръг на математическото състезание „Европейско Кенгуру”, проведен  на 02.06.2012 г.в София, Даниел Христов Янков   от   3г    клас    на ОУ „П. Славейков” Димитровград, с класен ръководител Таня Христова, се представи отлично и е с 4-ти резултат в страната сред третокласниците.

Даниел разби своите връстници и конкурирайки се с най-добрите от цялата страна, доказа високото си ниво на подготовка.

В националния кръг участваха 352 ученици от 1 до 12 клас. Хасковска област бе представена от 6 ученици, като с най-висок резултат е Даниел. Той  е събрал  35т. от  40  максимум, като е решил и описал правилно най-трудната задача, която носи 10 точки. Но отговорността, която носи да представи себе си, училището и областта и притеснението, което изпитва са довели до грешка в по-лека задача.

През учебната година Даниел Янков показа най-висок резултат в ХХ математически турнир „Иван   Салабашев”и заслужено стана притежател на  златен медал.   

* * * * *

награждаване на най-добрите математици

Даниел Христов Янков - ІІІг клас с преподавател г-жа Т. Христова
Теодор Спасов Карабелов - ІІ в клас с преподавател г-жа Я. Събева
Дарина Атанасова Атанасова - ІІІ г клас с преподавател г-жа Т. Христова

Недена Николаева Кръстева - ІVа клас с преподавател г-жа М. Стефанова
Гергана Георгиева Гочева - ІVв клас с преподавател г-жа М. Русева

.

 

 

* * * * *

ЧЕСТИТО НА КЛАСИРАНИТЕ
ОТ
Националното финално състезание
на сдружение на българските начални учители


С максимален брой точки:
Дарина Атанасова Атанасова - ІІІ г клас с преподавател г-жа
Т. Христова
Теодор Спасов Карабелов - ІІб клас с преподавател г-жа
Яна Събева

Отлично представили се:
Оля Светославова Атанасова - ІІІ г клас с преподавател г-жа Т. Христова
Пламен Янков Стойков - ІІІ а клас с преподавател г-жа П. Йорданова

.

* * * * *

Награждаване на класираните в състезанието по български език организирано от сдружение на учителите филолози "Любословие"

.

* * * * *

ЕВРОПЕЙСКО КЕНГУРУ 2012

ЧЕСТИТО
на  Даниел Христов от ІІІ г клас с преподавател г-жа Таня Христова. Третокласникът ще представи училището на националния кръг на математическото състезание "Европейско кенгуру".

* * * * *

Първи национален конкурс за ученическа рисунка на тема:
"Пейзаж от моята България"

Поздравления за успешното представяне на Габриела Бойчева от VІа клас с преподавател г-н Г. Галев.

 

* * * * *

ЛИНГВИСТИЧНО КЕНГУРУ 2012

ЧЕСТИТО
на  Ренате Майер от VІ в клас с преподавател г-жа Диляна Гочева. Шестокласничката ще представи училището на националния кръг на лингвистично кенгуру по немски език.

* * * * *

Общинско състезание по български език и литература
"език свещен на моите деди" 2012
г.

Честито на наградените участници и на техните преподаватели за отличната подготовка!

Име и фамилия Училище Клас Преподавател Точки Място
Георги Жизгов ОУ "П. Славейков" Д. Цветкова 24 І
Константина Георгиева ОУ "Ал. Константинов" М. Стоянова 24 І
Лора Ламбрева ОУ "Ал. Константинов" М. Стоянова 24 І
Мария Вълкова ОУ "Ал. Константинов" Т. Гъркова 24 І
Гергана Гочева ОУ "П. Славейков" М. Русева 23,5 ІІ
Недена Кръстева ОУ "П. Славейков" М. Стефанова 23,5 ІІ
Никол Петкова ОУ "П. Славейков" М. Стефанова 23,5 ІІ
Мария Господинова ОУ "Ал. Константинов" Т. Гъркова 23 ІІІ
Мая Янчева СОУ "Л. Каравелов" Г. Петкова 23 ІІІ

* * * * *

Великденско математическо състезание  2012 година

Честито на класираните ученици и на техните преподаватели!

име презиме фамилия преподавател клас класиране
Даниел Христов Янков Таня Христова ІІІг І място
Елена Атанасова Вълчева Иванка Петкова ІІІв І място
Дарина Стойчева Бонева Станка Иванова ІІг ІІ място
Гергана Георгиева Гочева Милена Русева ІVв ІІ място
Недена Николаева Кръстева Мариана Стефанова ІV а ІІІ място
Теодор Спасов Карабелов Яна Събева ІІб ІV място
Мартин Георгиев Гочев Маргарита Тенчева Ів V място
.

* * * * *

 

ОБластен кръг на Състезанието по правопис на английски език- Spelling Bee 2012

  Честито
на  Жулиен Димчев Колев от 6а клас с преподавател г-жа Виолета  Желязкова, който се справи отлично на областния кръг на състезанието и ще представи училището на националния кръг в град София на 12.05.2012.

.

* * * * *

състезание езикова игра-приказка „Открий съкровището!”

На 25 април се проведе състезание езикова игра-приказка „Открий съкровището!”

В надпреварата се включиха четвъртокласниците, обединени в 4 отбора на знаещите. Техни помощници в изпълнението на задачите бяха ученици от 5 клас. Капитаните представиха себе си и участниците в своите отбори. Водещият даде начало на състезанието –приказка. Той обеща да възнагради богато тези знаещи, които успешно преминават през три изпитания, открият ключа на царското съкровище и отговорят вярно на неговите задачи.

Първата задача беше да се очертае пътеката през вярно написаните думи, която да изведе участниците към царското съкровище.

Втората задача съдържаше свитъци с мъдрости, в които са допуснати грешки. Знаещите трябваше да открият и поправят.

Третата задача беше да намерят ключа, с който да отворят съкровището чрез вярно членуваната дума.

Всички отбори се представиха достойно. Накрая обаче царят им каза, че предстои още едно изпитание – неговите 8 загадки. За всяка вярно разгадана загадка, ще прибавят по една жълтица от несметните богатства на езиковото царство.

Накрая Царят обяви победителя /отбор А – с 14 точки/ в езиковата игра и раздаде спечелените жълтици на всички отбори.

Г-жа Ангелова връчи грамотите за I, II, III и IV място.

Публиката, съставена от четвъртокласниците, успешно се включи, като отгатваше гатанки, а за доброто настроение на всички, звучаха песни изпълнени от Иван Делчев от 4а клас.

Умният цар възнагради знаещите и благодари на всички участници, които разбраха, че знанието е нашето безценно богатство.

.

* * * * *

Състезание по природни науки

Поредното състезание  проведоха днес в ОУ ”Пенчо Славейков”. Мероприятието е в чест на Международния ден на Земята и предстоящия патронен празник на училището.

Трите  отбора  с по 4 участници, сформирани на случаен принцип от различни паралелки  на 4 клас, показаха знания в областта на природните науки под наслов „Заедно нашите действия значат  повече”.

Надпреварата включваше 4 задачи, в които участниците демонстрираха  своите знания и практически умения  по въпросите свързани с опазване на околната среда, като се акцентуваше на личния принос на децата.

В подготовката и организацията и провеждането  се включиха  ученици от 5 и 7 клас членове на клуб „Бъдеще за земята”. Чрез изработени от тях разнообразни табла, презентации, демонстрации и викторина те обогатиха  знанията на  присъстващите.

Седмокласниците демонстрираха и разнообразни химични опити,  свързани  с пречистване  на водата и опазване на околната среда.Четвъртокласниците бурно аплодираха и искрено се възхищаваха на интересни опити.

Сред емоционалната атмосфера,  всички отбори се представиха отлично и получиха сертификати  от г-жа Ангелова, директор на училището. След това  заедно с  присъстващите се почерпиха с бонбони.

По предложение на младите природолюбители от   Клуб „Бъдеще за Земята” отборите се отправиха в  парка до училището, където  заедно с  петокласниците  се погрижиха  за  опазване на осиновения  бадем като го  варосаха и почистиха района около него.

.

* * ** *

МАТЕМАТИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ "ЗАБАВНА МАТЕМАТИКА"

Днес 21 април се проведе поредния кръг от състезания, посветени на Патронния празник на ОУ „Пенчо Славейков”. Участваха пет отбора от четвъртите класове, които премериха сили, знания и умения в областта на забавната математика. Отборите се сформираха на случаен принцип от различни паралелки, с цел подобряване на екипната работа – пет отбора по четирима ученици. За състезателите бяха подготвени десет интересни задачи, оценявано от жури  - петокласници.

Вниманието на публиката бе ангажирано със забавни математически задачи. Всички отбори бяха бурно аплодирани. Първо място бе за трети отбор: Димана от 4д клас, Гергана от 4в клас, Памела от 4в клас и Николай от 4б клас. Макар и от различни паралелки, отборите работиха екипно и решиха вярно задачите. Всички получиха награди, а присъстващите четвъртокласници от публиката, получиха символичен подарък за спомен от този емоционален ден.

.

* * * * *

състезание по готварство  „Здрави и красиви”

На 20.04.2012 г. в ОУ „Пенчо Славейков” се проведе кулинарното състезание под надслов „Здрави и красиви”. Целта на състезанието бе да запознае учениците със здравословния начин на хранене, съчетаемостта на храните, причините за натрупването на излишните килограми, както и до какво би довела злоупотребата с храна.

Участниците са отбори от четвърти и пети класове. Определени са капитани, които представят цветни картони за своите членове. Оформят се 5 отбора на случаен принцип:  червен, зелен, жълт, син и бял. После новосформираните отбори си избират име: Черешките, Фреш от морков, Свеж портокал,  Ягодки със сметана и Бананов шейк.

Отборите получават еднакви продукти и започват да приготвят здравословни ястия от студената кухня за 30 минути.. През това време за  учениците от четвърти клас  водещите Мила Римпопова и Моника Митева представят на мултимедията информация за здравословното хранене.

Във викторина със занимателни въпроси се включи публиката – водещите трудно овладяваха емоцията на четвъртокласниците. Най-бързите получават награди.

Изненада от четвърти „в”  клас развесели публиката.

През това време отборите завършиха блюдата и ги представиха пред публиката и строгото жури в състав: господин Илиев и Теодор и Станислав от пети клас. На първо място са отбор  Ягодки със сметана, втори Бананов шейк, трети  са Черешките.

В това вкусно състезание всички са победители! Децата си похапват от красивите блюда и се радват на новите приятелства.

.

* * * * *

„Защита при бедствия, пожари и извънредни  ситуации"

На 20.04.2012 г. се проведе ученическо областно състезание за „Защита при бедствия, пожари и извънредни  ситуации"   в СОУ „Васил Левски„ в  гр. Хасково. В него участваха осем отбора от областта – Хасково, Симеоновград, Тополовград, Ивайловград, Димитровград, Харманли , Стамболово и Любимец.

Участието в състезанието бе отборно. Състезанието включваше:

1.     Теоретична  проверка на знанията на учениците по изучавания материал за действия при бедствия, пожари и извънредни ситуации – чрез индивидуален тест, в който участват всички състезатели.

2.     Практическа проверка на знанията чрез състезателни игри, в които участват по трима състезатели от отбор / четвъртият е резерва/

Отборът на Димитровград бе представен от  ученици от  VІІ „а” клас, както следва:

1.     Мартин Митков Митев – капитан на отбора
2.     Десислава Танева Танева
3.     Мария Стефанова Николова
4.     Станка Недева Иванова

и  учител  ръководител : Анка Добрева. Вече четвърта година с отбора работи и Гита Димова – медицинска сестра в ОУ „Пенчо Славейков” . Нейната компетентност помогна на отбора  и упорития труд на учениците бе възнаграден. Отборът ни се представи блестящо и заслужено зае първо място в класирането. Награден бе със стенен часовник и с грамота, подписана от комисар Николай Вълчев – началник на ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението” Хасково, Иван Панайотов – Началник на РИО – Хасково и  Минка Мечеринкова – Директор на Секретариата на ОС на БЧК – Хасково.

.

* * * * *

ХІ Национален конкурс конкурс „Бог е любов” - 2012 година на тема „Вярвам и обичам”
ЧЕСТИТО
на
Николай Цветанов Миков – ІVа клас с преподавател М. Стефанова, който е победител и в националния етап на конкурса "Бог е любов", Възрастова група: ІІІ-ІV клас, направление: ПОЕЗИЯ  виж произведението от ТУК

 * * * * *

Четвъртокласникът Иван Делчев ще участва в Национален фестивал на детската книга. Досега той е завоювал две трети места в раздел “Поезия”. Сега се надява отново да е сред лауреатите на конкурса, разказа класният ръководител на момчето Мариана Стефанова.

Предстои фестивалът да се проведе от 9 до 11 май в Сливен за четиринадесети пореден път. Това става по инициатива на тамошната Регионална библиотека „Сава Доброплодни” в партньорство с Министерството на културата и тамошната Община.

Темата на Националния литературен конкурс този път  е „В една вълшебна звездна нощ”. Иван Делчев вече е изпратил свое стихотворение, в което обрисува фантазия как става цар и демонстрира певчески талант на брега на морето, търсейки своята царица.

 * * * * *

Общински конкурс за детско творчество "Шанс" 2012

І НАПРАВЛЕНИЕ: ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО

Раздел "Рисунка"

ІІ възрастова група

ІІ награда - Лора Янкова – 1а клас с преподавател Н. Василева

ІІІ възрастова група

І награда - Теодор Иванов – 7а клас с преподавател Г. Галев
 

ІІ НАПРАВЛЕНИЕ: ЛИТЕРАТУРНО ТВОРЧЕСТВО

Раздел "Поезия" възрастова група 10-12 години

ІІІ място - Валя Лозева – 7а клас с преподавател Р. Михалчева

Раздел "Разкази" възрастова група 10-12 години

ІІІ място - Деница Макьова – 7а клас с преподавател Р. Михалчева

.

ІІІ НАПРАВЛЕНИЕ: МУЗИКАЛНО ИЗКУСТВО

І възрастова група

І място - Петя Пламенова – 1б клас от ДВС "Таралежите"
ІІ място - Лора Пламенова – 1б клас от ДВС "Таралежите"

  

* * * * *

Областен кръг на олимпиадата по
БИОЛОГИЯ И ЗДРАВНО ОБРАЗОВАНИЕ /бзо/ 2012

На 24.02.2012 г. в гр. Хасково се проведе областен кръг на олимпиадата по БЗО.
Честито на Василена Филипова от VІІ б клас с преподавател Р. Александрова, която се класира на ІІ място.

На V и VІ място се класираха съответно Валя Лозева от VІІ а клас и
Християна Бояджиева от VІІ б клас.

* * * * *

ЧЕСТИТО НА КЛАСИРАНИТЕ
ЗА
Националното финално състезание
на сдружение на българските начални учители

Виктория Николаева Колева - ІІ г клас с преподавател г-жа Ст. Иванова
Теодор Спасов Карабелов - ІІ в клас с преподавател г-жа Я. Събева

Дарина Атанасова Атанасова - ІІІ г клас с преподавател г-жа Т. Христова
Оля Светославова Атанасова - ІІІ г клас с преподавател г-жа Т. Христова
Пламен Янков Стойков - ІІІ а клас с преподавател г-жа П. Йорданова

* * * * *

 

Награждаване "Аз и буквите" 30.03.2012 г.

Днес в ОУ "П. Славейков" показахме за пореден път нашето преклонение, възхищение и обич към родния български език.

В забързаното време на нови технологии и научни открития, учениците от начален етап при ОУ "П. Славейков" отново доказаха своите високи езикови знания и умения в областта на българската граматика и литература.

51 ученици участваха в училищното състезание "Аз и буквите" - част от Националното финално състезание на Сдружение на българските начални учители за ученици от 1 до 4 клас, организирано от Сдружението на българските начални учители със съдеиствието на МОМН и на Синдиката на българските учители.

.

                                * * * * *

Награждаване "Аз и Европа" 29.03.2012 г.

На 28.02.2012 г. в ОУ "П. Славейков" се проведе училищния кръг на състезанието "Аз и Европа" - част от националното финално състезание на Сдружение на българските начални учители. Участваха 42 ученици от ІІ до ІV клас. Състезанието е организирано от Сдружението на българските начални учители с партньорството на МОМН и Синдиката на българските учители.

Грамоти и награди на отлично представилите се ученици днес връчи г-жа Сн. Ангелова - Директор на училището, м-р Дейвид Маккалън - доброволец от Корпуса на мира и г-жа Т. Стоилова - Помощник директор по УД.

Поздрав с весели стихчета и песни към победителите, техните родители и участници в състезанието отправиха четвъртокласниците от училището.

.

                            * * * * *

Състезание по правопис на английски език- Spelling Bee 2012

На 28.03 2012 г.в ОУ „Пенчо Славейков” –гр.Димитровград се проведе училищен кръг от Второто Национално Състезание по правопис на английски език- Spelling Bee 2012!

Дванадесет участници от клуб „Spelling Bee”с ръководител  Дейвид Маккалън, спелуваха /произнасяха буква по буква/ английски думи.

Водещият на състезанието г-жа Милена Димова,преподавател по английски език,представи кратка презентация за възникването , разпространението и значенито на това традиционно американско състезание.Запозна участниците с правилата на провеждане.

Гост и диктор на състезанието беше Бренда Ръш-доброволец от Корпуса на мира.

Всеки участник разполагаше с 2,5 минути ,за да спелува произнесената от диктора английска дума.При всеки следващ кръг на състезанието  трудността на думите нарастваше.При допусната грешка при произнасяне на думата участникът се отстраняваше от състезанието.Учениците показаха отлични познания по правопис на английски език и след дълга борба на финала останаха двама участници – Станислав Диянов Апостолов от 7в клас и Жулиен Димчев Колев от 6а клас.

Победител в състезанието „Spelling Bee-2012” при ОУ „ Пенчо Славейков” е Жулиен Димчев Колев от 6а клас, който ще представи училището на регионалния кръг в град Хасково на 28.04.2012.

Госпожа Снежана  Ангелова,директор на ОУ „ Пенчо Славейков”,връчи на всички участници сертификати , тетрадки , баджове и отличие за победителя. Наградите са осигурени от спонсорите на състезанието-Корпус на мира, Фондация Америка за България,Център за приобщаващо развитие и МОМН.

Участниците в състезанието показаха отлични познания по правопис на английски език, голям ентусиазъм и толерантност към противника.

Победителят Жулиен Димчев Колев направи своята сериозна заявка за носител на титлата Spelling Bee шампион на България за 2012.

.

                                * * * * *

ХІ Национален конкурс конкурс „Бог е любов” - 2012 година на тема „Вярвам и обичам”

ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА КЛАСИРАНИТЕ   

Възрастова група: ІІІ-ІV клас, направление: ПОЕЗИЯ  виж произведенията от ТУК и  ТУК

      І място – Николай Цветанов Миков – ІVа клас с преподавател М. Стефанова, класиран на първи и втори етап на кокурса и ще участва на национално ниво

      ІІ място – Иван Георгиев Делчев - ІVа клас с преподавател М. Стефанова, класиран на първи етап на кокурса

.

* * * * *

ЧЕСТИТО НА КЛАСИРАНИТЕ В ЕВРОПЕЙСКО КЕНГУРУ 17.03.2012

Име Клас Място Преподавател
Даниел Христов 3г І Т.Христова
Гергана Георгиева І М.Русева
Елена Атанасова 3в ІІ Ив. Петкова
Дарина Атанасова ІІ Т.Христова
Богомил Веселинов ІІ М.Русева
Недена Николаева ІІ М.Стефанова
Анна Делчева ІІІ М. Стефанова
Иван Димитров 4г ІІІ Д.Цветкова
Камелия Бинева ІІІ М.Русева
Християн Николаев ІІІ Й. Карчева
Оля Атанасова ІІІ Т. Христова
Пламен Стойков ІV П. Йорданова

* * * * *

 

Честито на Класираните в състезанието по български език организирано от сдружение на учителите филолози "Любословие"

Име

Клас Място Преподавател
Ивайло Веселинов Сарунджиев ІІІ б І Е. Маркова
Пламен Янков Стойков ІІІ а І П. Йорданова
Дарина Атанасова Атанасова ІІІ г І Т. Христова
Десислава Божидарова Белева ІV в І М. Русева
Иван Георгиев Делчев ІV а І М. Стефанова
Анна Делчева Делчева ІV а І М. Стефанова
Емилия Димитрова Димитрова ІV а І М. Стефанова
Николай Николаев Николов ІІІ б ІІ Е. Маркова
Таня Добромирова Тенева ІV в ІІ М. Русева
Димана Тодорова Маринчева ІV г ІІ Д. Цветкова
Карина Живкова Желева ІV в ІІ М. Русева
Гергана Георгиева Гочева ІV в ІІ М. Русева
Пънар Фикри Реджеб ІV а ІІ М. Стефанова
Дебора Пенкова Пенева ІV а ІІ М. Стефанова
Никол Петева Петкова ІV а ІІ М. Стефанова
Жулиета Тихомирова Жекова ІІІ г ІІІ Т. Христова
Иво Чавдаров Чанев ІІІ г ІІІ Т. Христова
Деляна Спасова Георгиева ІІІ а ІІІ П. Йорданова
Кристина Росенова Тонева ІІІ а ІІІ П. Йорданова
Дария Красимирова Панева ІІІ в ІІІ И. Петкова
Александра Тодорова Георгиева ІV б ІІІ М. Димова
Гергана Митева Митева VІ а ІІІ М. Минчева

 

* * * * *

Общинско математическо състезание "Знаещи и можещи в Европа" - 23.02.2012

Честито на класираните!

Име

Клас Място Преподавател
Даниел Христов Янков ІІІ г І Т. Христова
Недена Николаева Кръстева ІV а І М. Стефанова
Иво Чавдаров Чанев ІІІ г ІІ Т. Христова
Богомил Веселинов коларов ІVв ІІ М. Русева
Оля Светославова Атанасова ІІІ г ІІІ Т. Христова
Анна Делчева Делчева ІV а ІІІ М. Стефанова
.

 

* * * * *

честито на класираните в конкурса за автентична и оригинална мартеница

Мария Колева - 1в клас - поощрителна награда - класен ръководител Маргарита Тенчева
Иван Делчев - 4а - награда за оригинална идея - класен къководител - Мариана Стефанова

.

* * * * *

Награждаване „Аз и числата” – 20.02.2012г.

Математиката – една от най-добрите науки – логическа, забавна, интересна и развлекателна, но и много трудна за изучаване.

Вдъхновени от нея, учениците от начален курс на ОУ „Пенчо Славейков” имаха възможност да изявят своите знания и умения в конкурентна среда .

На 30.01.2012 г. се проведе училищния кръг на състезанието „Аз и числата” – част от националното финално състезание  на Сдружение на българските начални учители . Участваха 77 ученици от І до ІV клас.  Състезанието е организирано от Сдружението на българските начални учители с партньорството на Министерството на образованието, младежта и науката и Синдиката на българските учители.

Грамоти и награди на  учениците получили максимален брой точки днес връчиха госпожа Снежана Ангелова – Директор на ОУ „Пенчо Славейков” и господин Валери Славов – старши експерт към ДХСД – Община Димитровград.

Поздрав с весели стихчета и песни към победителите и всички любители на математиката отправиха четвъртокласниците от училището...виж още по темата

.

 

* * * * *

читател на 2011-та година в библиотека "П. Пенев"

Стана традиция ученик от нашето училище да е най-активен читател в градската библиотека. Габриела Иванова от 7б клас е първа сред читателите в Детския отдел. Момичето редовно заема книги и посещава библиотеката. Поздравления за любознателната седмокласничка, която е заела181 книги през миналата година.

.

* * * * *

КОЛЕДНО МАТЕМАТИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ - 10.12.2011 г.
ЧЕСТИТО НА КЛАСИРАНИТЕ

Име

Клас Място Преподавател
Теодор Спасов Карабелов ІІ в І Я. Събева
Дарина Атанасова Атанасова ІІІ г І Т. Христова
Недена Николаева Кръстева ІV а І М. Стефанова
Иван Димитров Кисьов ІV г ІІ Д. Цветкова
Пънар Фикри Реджеб ІV а ІІІ М. Стефанова
Алекс Антонов Димитров І в ІV М. Тенчева
Даниел Христов Янков ІІІ г ІV Т. Христова
Анна Делчева Делчева ІV а ІV М. Стефанова
Гергана Георгиева Гочева ІV в ІV М. Русева
Георги Калоянов Драганов ІІІ а V П. Йорданова

 

* * * * *

ХХ математически турнир "Иван Салабашев" - 03.12.2011 г.
ЧЕСТИТО НА КЛАСИРАНИТЕ

 

име

 

клас

място

преподавател

Даниел

Христов

Янков

ІІІг

І

Т. Христова

Георги

Калоянов

Драганов

ІІІа

ІІ

П.Йорданова

Дарина

Атанасова

Атанасова

ІІІг

ІІ

Т. Христова

Гергана

Георгиева

Гочева

ІVв

ІІ

М.Русева

Иво

Чавдаров

Чанев

ІІІг

ІІІ

Т. Христова

Пламен

Янков

Стойков

ІІІа

ІІІ

П.Йорданова

Никол

Петева

Петкова

ІVа

ІІІ

М.Стефанова

.

 

* * * * *

Междуучилищносъстезание по английски език English is what we Do

На 06.12.2011 г. в ЕГ „Иван Богоров“ се проведе състезание по английски език English is what we do отборът ни от 7-те класове с ръководител г-жа Виолета Желязкова се класира на
I
І място
и на І място в писмената част на състезанието.

ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА:
Стефани Николаева – 7б клас - капитан
Валя Недкова - 7а клас
Патрисия Георгиева - 7а клас
Василена Филипова - 7б клас
Станислав Диянов - 7в клас

Индивидуални първенци:
 

.

 

* * * * *

ХІ ОБЛАСТЕН МАТЕМАТИЧЕСКИ ТУРНИР - КЪРДЖАЛИ

За единадесети пореден път Регионален инспекторат по образованието-Кърджали, Пловдивски Университет „Паисий Хилендарски” и Съюз на математиците в България - секция Кърджали организираха областен математически турнир. В турнира участваха  947 ученици от всички общини на област Кърджали, както и голям брой от различни училища на Хасково и Димитровград, Свиленград, Смолян и Стара Загора и Пловдив. Задачите за състезанието бяха подготвени от екип, под ръководството на проф. Сава Гроздев от БАН. От нашето училище участие взеха ученици от 3 до 7 клас. Сред класираните са:

І място с 20 точки -  Недена Николаева Кръстева - 4а клас с преподавател г-жа Марияна Стефанова
ІІІ място с 15 точки - Даниел Христов Янков - 3г клас с преподавател г-жа Таня  Христова

Медалите и наградите на призьорите бяха връчени от г-жа Кехайова - заместник кмет на община Кърджали, г-жа Попова от община Кърджали, г-н Колев - началник на РИО, г-жа Чавдарова - директор на ГПЧЕ „Христо Ботев”, проф. Сава Гроздев и доц. Манев.

.

* * * * *

ОБЩИНСКИ КОНКУРС НА ТЕМА "НЕ НА НАСИЛИЕТО"

Честито на класираните ученици в Конкурс на тема „Не на насилието”

Категория  разказ:

I възрастова група I  -  III клас

2-ра награда – Женя Кирилова    IIІб клас
3-та  награда – Божидар Иванов   
IIб клас 
3-та  награда – Марта Владева   
IIб клас

IІ възрастова група IVV клас

1-ва награда – Димана    Маринчева  IVг клас 
2-ра награда – Иван Делчев                 
IVа клас
3-та  награда – Таня Иванова              
Vб клас
3-та  награда – Моника Митева           
Vа клас

III възрастова група VI-VII клас - лично творчество

2-ра награда – Станка Иванова и Деница Миленова - VІІа клас

III възрастова група VI-VII клас -   Есе

1-ва награда –Антонио Бушев - VIIа клас

Категория детска рисунка:

I възрастова група I  -  III клас

3-та  награда-Александър Атанасов  Христов –IIд клас   
3-та  награда- Мирослав Красимиров Кръстев 
Iг клас   

III възрастова група VI-VII клас

3-та награда – Константин Йовков  Грозев -VIа клас
3-та награда – Жулиен Димчев  Кочев
- VIа клас
3-та награда – Веселин Георгиев Йорданов
- VIа клас 

Категория проект за плакат:

I възрастова група I  -  III клас

1-ва награда – Жулиета Грозева Гочева - IIIа клас
"Не на насилието защото можем да говорим"

 IІ възрастова група IVV клас

1-ва награда  -Георги  Недялков Делчев - IVа клас 
2-ра награда  - Ина Николаева Апостолова 
- Vв клас  

.

 

 

* * * * *

НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ КЛЮЧОВИ КОМПЕТЕНТНОСТИ ПО ПРИРОДНИ НАУКИ

Двама представители на нашето училище бяха избрани за участие в  подборния кръг за Национално състезание "Ключови компетентности по природни науки", областен кръг. Валя Недкова Лозева от 7 а клас и Василена Филипова Иванова от 7 б клас, показаха отлични знания по темата Бит и култура на старите българи. Те отговаряха на въпроси от предметните области - химия, биология, физика и астрономия - и заеха 3 и 4 място в оспорваната надпревара.
Поздравления за достойното представяне.

* * * * *

конкурс ''Учител-будител във виртуалното пространство''

На 14.10.2011 г. г-жа Катя Гочева проведе с учениците от 6а клас урок за безопасен интернет, за участие в конкурса "Учител-будител във виртуалното пространство". и е сред 10-те участника, отличили се в конкурса. http://www.teacher.bg/Article/Details/34761

Поздравления за успешното представяне в първи кръг!

.

 

* * * * *

Трети национален конкурс за учители творци на "Анубис" и "Булвест"

Поздравления за г-жа Денка Николова и за г-н Георги Сталев. Те са сред 130-те автори учители от цяла България, чиито произведения са отличени в Третия национален конкурс за учители творци, които ще бъдат издадени от ИК "Анубис” и "Булвест 2000” в сборника "Меридианът на нощта”

Произведенията на участниците са оценени от жури в състав: писателя проф. Боян Биолчев, поета Бойко Ламбовски и писателя Николай Табаков.

* * * * *

Двадесети есенен математически турнир "Черноризец Храбър"

На 1 ноември 2011 г. се състоя Двадесети есенен математически турнир "Черноризец Храбър". Провеждан по случай Деня на народните будители. Над 300 деца от Хасково, Димитровград и Кърджали мериха сили по математика в ЕГ "Иван Богоров"

Поздравления за нашите математици!

І място - Даниел Христов Янков - ІІІг клас с преподавател г-жа Таня Христова
І място -
Гергана Георгиева Гочева - ІVв клас с преподавател г-жа Милена Русева
ІІ място -
Дарина Атанасова Атанасова - ІІІг клас с преподавател г-жа Таня Христова
ІІІ място -
Теодор Спасов Карабелов - ІІв клас с преподавател г-жа Яна Събева
V място - Веселин Дончев Димов - ІІа клас с преподавател Милка Запрянова

.

* * * * *

Националното математическо състезание "Хитър Петър"

На 8 октомври 2011 г. се проведе Националното математическо състезание "Хитър Петър" в гр. Габрово.

Поздравления за Даниел Янков от 3г клас с преподавател Таня Христова, който се класира на ІІІ място

Полезни сайтове

MOH           

РУО-Хасково

LiveEDU.BG

Национален образователен портал

виртуална библиотека

Словото - българската виртуална библиотека

НАЦИОНАЛНА МРЕЖА ОТ ВИРТУАЛНИ БИБЛИОТЕКИ

Уикипедия 

e-Twinning

Е-образование

ЕЛЕКТРОННИ КНИГИ

ЦАРСТВОТО НА ПРИКАЗКИТЕ

Портал за Деца и Родители

ДЕЧИЦА - забавен детски сайт

Аз-детето - българският детски портал

 
 

 

Изработване и администриране на сайта: Катя Гочева
e-mail: kgocheva66@abv.bg,
 Skype:katia.gocheva
Последна промяна: 30.11.2016